kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hüviyet Bekir İlköğretim Okulu

Bu okulun kimliksiz 200 öğrencisi var

Yaşar ÖZAY - HABER MERKEZİ
Kurusıkıyla vurulma olayının yaşandığı ilköğretim okulunda başka bir toplumsal sorun ortaya çıktı. Çoğunluğu Kürt kökenli ve Roman olan okulda kimliği olmayan 200 öğrenci karne alamayacak..
Hüviyet Bekir İlköğretim Okulu. İstanbul Dolapdere'de kurusıkıdan bozma silahla bir öğrencinin yaralandığı okul. Sınıf arkadaşı Şerife T.'yi kurusıkı tabancayla yaralayan B.Ç. dün mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Yaralı Şerife T. için doktorlar, "Hayati tehlikeyi atlattı ama kafasındaki bilye ile beraber yaşayacak" diyor. B.Ç. ise başka okula gönderileceği için yarın karnesini alamayacak. Ama okulda karne alamayacak tek öğrenci B.Ç. değil. Nüfus cüzdanı olmayan 200 arkadaşı da karnesiz kalacak. Milli Eğitim'in literatüründe onların adı "misafir öğrenci". İstanbul'da da sayılarının 2 bin civarında olduğu tahmin edilen bu öğrenciler yasal yönden okullara kaydı yapılamadığı için velilerinin beyanına bağlı olarak okulda eğitim görüyor. Ancak bilgisayardan üretilmiş karne alamıyor. Yetkililer diploma konusunda ise "Kimlikleri yok diye eğitimsiz bırakamayız. Diploma alana kadar çoğunun kimliği çıkarılıyor" diyorlar.

MÜDÜR BIRAKIP KAÇTI
İstanbul'un en fakir bölgesindeki okulun öğrencilerinin yüzde 80'i Kürt, yüzde 20'si Roman. Okulun eski müdürü Levent Ekinci 18 yıllık kariyerini bırakıp 2 hafta önce istifa etmiş. Ekinci ayrılma nedenini şöyle anlatıyor: "Okulun problemleri, çevresinden ve öğrenci profilinden kaynaklanıyor. Yetkililere bir çok defa sorunları iletim. Doç. Serdar Değirmenci ile birlikte sosyalleşme çalışması başlattık. Romanları müziğe, bazı öğrencileri spora kanalize ettik. Fakat gereken desteği göremedim. 18 yıllık mesleğimi bu yüzden bıraktım."