kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uzunköprü'de ağaç dikmeyen evlenemeyecek

Yeni Haber
Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde belediye ilginç bir ağaç dikme kampnyası başlattı. 'Evlilik Ormanı' adı verilen kampanyaya göre nikah kıyacak çiftler bir fidan dikmeden nikahı kıyılamayacak.

Yerel bir gazetenin öncülük ettiği ve Uzunköprü Belediyesi'nin de tam destek verdiği kampanyanın uygun bir yer bulunması halinde hemen başlatılabileceği belirtildi. Uzunköprü Belediye Başkanı Ercan Çobanoğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, fidan dikmeyen çiftlerin evlenemeyeceğini belirterek, uygun bir yer bulmaları halinde uygulamaya hemen başlayacaklarını söyledi.

Çiftlere ağaç dikme sevgisini aşılamak istediklerine vurgu yapan başkan Çobanoğlu, "Evlenmek isteyen çiftler fidanı aldıktan sonra ağaç dikme mevkiine ağacı dikecek.

Çiftler ayrıca evlilikleri boyunca diktikleri fidanların bakımını da üstlenecek. Ayrıca fidanı hangi çift diktiyse isimleri fidanın üzerinde yazılı olacak. Böylece dikilen fidanlarla birlikte çiftlerimizin evlilikleri de ölümsüzleşecek." diye konuştu.

Başkan Çobanoğlu bu kampanyayla birlikte amaçlarının hem Uzunköprü'yü yeşil bir hale getirmek, hem de evlenecek çiftlere güzel bir düğün hediyesi vermek olduğunu söyledi.

(CİHAN)