kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Global Tanıtım Yunan Civitas ile birleşti

Yeni Haber
Türkiye'nin önde gelen iletişim firmalarından Global Tanıtım ile Yunanistan'ın en büyük strateji ve iletişim ajansı CIVITAS, Orta ve Güneydoğu Avrupa' da güçlü bir iletişim ağı kurmak için birleşti. ..
Global Yatırım'dan yapılan yazılı açıklamada, birleşme ile 16 milyon euro'luk cirosu ve 120 kişilik deneyimli ekibi ile 50'ye yakın uluslararası ve yerel firmaya hizmet veren, Türkiye ve Yunanistan'ın en büyük ve güçlü iletişim danışmanlığı firmasının kurulmuş olduğu belirtildi.

Ortaklığın, beraber atılacak stratejik adımlar ve planlama ile Türkiye, Yunanistan ve Güneydoğu Avrupa'da faaliyet gösteren en güçlü gruba dönüşmesinin hedeflendiğine vurgu yapılan açıklamada, "CIVITAS ile 2005 yılında Bulgaristan'da, 2007'de Romanya'da ortak şirket kurarak işbirliğinin ilk adımlarını atan Global Tanıtım, yeni güç birliği ile birlikte Türkiye'nin halkla ilişkiler sektöründe bu ölçekteki ilk uluslararası açılımına imza atmış oldu" denildi.

Global Tanıtım Başkanı Ceyda Aydede, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, CIVITAS ile gerçekleştirilen birleşme ile Global'in, teknik bilgi ve iş modellerinde daha da zenginleşeceğini söyledi. Bu yeni süreçle AB ülkelerinin iletişim alanındaki deneyimlerinin paylaşılarak bölgede etkin bir sinerji ortamı yaratılacağını ifade eden Aydede, birleşme sayesinde Global'in hizmet alanını Yunanistan, Balkanlar ve diğer Güney Doğu Avrupa ülkelerine yönelik genişleteceğini dile getirdi.

CIVITAS Group Başkanı George Flessas ise birleşmenin iki şirkete, birbirlerinin kaynaklarına ve müşterilerine erişim fırsatı sağlayacağını ve bölgedeki başka endüstriler için de bir model oluşturacağını kaydetti.
Birleşmenin ilk aşamasında şirketlerarası hisse değişimi sağlanırken, ikinci aşamada ortak bir holding şirketinin kurulması planlandığı bildirilirken, anlaşma çerçevesinde Global Tanıtım Başkanı Ceyda Aydede'nin yeni uluslararası oluşumun Başkan Yardımcılığı görevini üstleneceği belirtildi. Aydede, grubun uluslararası ilişkilerinden sorumlu olacak. Birleşme sonrası Global Tanıtım ve CIVITAS kendi markalarıyla mevcut müşterilerine hizmet vermeyi sürdürecek.