kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tanıl Küçük İSO Meclis’inde yaptığı konuşmada yapısal reformlardaki geciklemelerden yakınarak "Artık zaman kaybedilmemeli" mesajını verdi.

Küçük: Reformlar yapılsaydı bu kadar kalbimiz çarpmazdı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, mevcut küresel dalgalanmadan olabildiğince az etkilenmek ve ekonomideki kırılganlıkların azaltılması için geç kalınmış yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Küçük, "Reformlar yapılsaydı bugün dahaz az kalp çarpıntısı çekecektik. Küresel ekonomideki bu çalkantı sorunlarımızı çözmek için bir fırsat yaratacaktır. Belki de böyle hayırlı bir sonucu vesile olacaktır. Biz bu aynı temenniyi 2006'daki dalgalanma esnasında da dile getirmiştik. O zaman olmadı. Bu defa mutlaka gerçekleşmelidir" diye konuştu. Küçük, İSO Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada dünya piyasalarındaki dalgalanma ve Türkiye'ye etkilerine değindi. 2008 yılının öngörülenden daha zor bir yıl olacağına işaret eden Küçük, "ABD ekonomisindeki resesyon bu nedenle Türkiye'yi pek etkilemez. Ancak ABD'deki krizin AB ülkelerine sıçraması, ihracatının yüzde 60'ını AB ülkelerini yapan Türkiye'yi sıkıntıya sokar" dedi. Maliye Bakanı Unakıtan'ın dalgalanmalara karşı Türkiye ekonomisinin kırılganlığını azaltmak için alınacak önlemlere ilişkin açıklamalarına değinen Küçük, bu konuşmalara aynen katıldığını söyledi. Küçük, şöyle devam etti: "Bizim İSO olarak hükümet ile söylem konusunda bir problemimiz yok. Söylemin eyleme geçirmekte, uygulamada sorun çıkıyor" dedi. Küçük, şunları söyledi:

'ARTIK ZAMAN KAYBEDİLMESİN'
"Ekonomideki kazanımların korunması, Türk sanayinin ayakta kalabilmesi için bu bir mecburiyettir. Sosyal güvenlik başta olmak üzere Türkiye yapısal reformlarını daha önce gerçekleştirebilseydi, bugün küresel dalgalanmalar karşısında çok daha güçlü durabilecek, daha az kalp çarpıntısı çekecektik. Türkiye'nin güven veren ülke imajı daha güçlenmiş olacaktı. Bu noktada, elimizden zararın neresinden dönersek kardır demekten başka bir şey gelmiyor. Hiç olmazsa bundan sonra zaman kaybedilmesin."