kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ümit Boyner: Reel sektörde bir daralma yaşanacaktır

Yeni Haber
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Boyner Holding Yönetim Kurulu üyesi Ümit Boyner, global krizin etkisine ilişkin değerlendirmesinde, "Uzun vadede çalkantılar olacaktır. Bugünkü dalgayı iyi yönetebilirsek, fırsatlar yakalayıp karlı çıkabiliriz. Global kriz olduğu için etkilenmemeye imkan yok, reel sektörde bir daralma yaşanacaktır" dedi. TÜSİAD'ın 38. Genel Kurul toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ümit Boyner, global krizin Türkiye'ye etkisini değerlendirdi.

"REEL SEKTÖRDE BİR DARALMA YAŞANACAKTIR"

Uzun vadede çalkantılar olabileceğini belirten Boyner, "Bugünkü dalgayı iyi yönetebilirsek fırsatlar yakalayıp karlı çıkabiliriz. Yapısal reformlar konusunda yükü de azaltmamız gerekiyor. Türkiye'nin en çok odaklanması gereken yer yapısal reformları. Ekonomik konjoktörü iyi yönetmek lazım" dedi. Ankara'dan bu konuda biraz daha duyarlılık beklediklerini ifade eden Boyner, "Global kriz olduğu için etkilenmemeye imkan yok. Reel sektörde bir daralma yaşanacaktır" diye konuştu.

"TÜRBANI DEVAMLI GÜNDEME GETİRMENİN GEREĞİ YOK"

Türban tartışmalarının sorulması üzerine de Ümit Boyner, türban konusunun bir sorun olduğunu vurgulayarak, "En büyük sorun buymuş gibi ortalığı germenin, gündem yaratmanın bir şeyi yok. Gözümüzü çok başka yerlere dikmemiz lazım. O ayrı bir konu. Bunu devamlı gündeme getirmenin gereği yok" değerlendirmesi yaptı. TÜSİAD'ın her konuda hükümetle görüş alışverişi içinde olduğunu, hem desteklediğini hem de eleştirdiğini ifade eden Ümit Boyner, hükümetle her zaman aynı fikirde olmayabildiklerini de kaydetti.

DİYARBAKIR'DAKİ BOMBA İKİ YATIRIMI ERTELEDİ


TÜSİAD yönetiminin Diyarbakır'a yaptığı son ziyarete ilişkin izlenimlerinin sorulması üzerine de Boyner, Diyarbakır ciddi şekilde demokratik açılım beklediğini ifade etti. Boyner, bombalamanın sanayiye yönelik çok önemli iki yatırımı ertelediğini vurgulayarak, "Ciddi olarak bir an evvel istihdamı artırmak üzere bir takım girişimler yapılması lazım, o da barıştan geçiyor. Mümkün olduğu kadar batıda yaşayanların bu diyalogu sürdürmesi lazım. Sanayi ve İşadamları Derneği (SİAD) kanalıyla Güneydoğu da işbirliği yapmaya başladık. Siyasi ortamın iyileşmesi çok önemli. Eskiye göre yatırımlar çok daha iyi" diye konuştu.

Ümit Boyner, TÜSİAD'ın bu yılki bütçesine ilişkin de, TÜSİAD'ın son 4 yıldır 5.6 milyon Euro'luk bütçeyle hareket ettiğini ve bunun pek değişmediğini söyledi. Bütçenin çok büyük bir kısmının raporlama ve araştırmalara harcandığını belirten Boyner, 2008 yılı için de üyelerden yıllık 17 bin YTL aidat alınacağını kaydetti. .

Boyner, TÜSİAD'a 2007'de 48 yeni üyenin geldiğini, 38 üyenin de ayrıldığını belirterek, ayrılmanın kendi istekleriyle, katkıda bulunamadıkları veya görev değişikliği nedeniyle yaşandığını ifade etti.

(ANKA)