kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
PERAKENDE ZİRVESİ YAPILACAK... BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, hafta sonu Perakende Sektörü Yasa Tasarısı'na değinmek için Ankara'da Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığında sektörün temsilcilerinin bir araya geleceğini açıkladı.

'İnce ayarlar yapın, kredi kartı cihazı olan bakkal ayakta kalır'

Bülent AYDEMİR - ANKARA
Başbakan Tayyip Erdoğan, TESK üyelerine hem kredi müjdesi verdi, hem de küçük esnaf için öneride bulundu: Küçük düzenlemelerle rekabet gücünüzü artırmalı ve tercih edilen olmalısınız..
Başbakan Tayyip Erdoğan, esnaf temsilcileriyle yemek yedi ve rekabetçi piyasada ayakta kalabilmeleri için bazı tavsiyelerde bulundu. Başbakan Erdoğan, CHP'den milletvekili seçilen Derviş Günday'ın ardından Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'la dün Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'na gitti. TESK'in toplantısına katılan Erdoğan, şunları söyledi:

İŞBİRLİĞİ YAPILMALI
"Şimdi mahalle bakkalımız, fırıncımız, ayakkabı tamircimiz, taksicimizle bu rekabet ortamının farkına varmak ve buna göre düzenlemelerimizi yapmamız gerekmektedir. Çok küçük düzenlemeler bile bir adım öne çıkmamız için yeterli olabilir. Bir bakkala gidiyorsunuz, temizlik yok, hijyen yok. Camlar kir, pas içinde. Ürünlerde etiket yok. Kredi kartı cihazı yok. Bir diğerine gidiyorsunuz küçük düzenlemeler yapılmış, içerisi aydınlatılmış, ürünler tasnif edilmiş, güler yüzlü, sabırlı, hoşgörülü bir hizmet sunuluyor. Uzak da olsa müşteri o bakkalı tercih ediyor."

KDV DÜŞÜRÜLECEK
Başbakan Tayyip Erdoğan, KDV'nin bazı ürün gruplarında yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesine ilişkin, "Ekonomi düzeldikçe bu daha da düşecek" dedi. Başbakan, "Halkbank, kredi hacmi artacak. Faizler düşecek, vadeleri uzayacak. Tek haneli enflasyonda çift haneli faizi zamanla düşüreceğiz" kararını da esnafla paylaştı.
Haberin fotoğrafları