kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

YouTube'a bir yasak kararı daha!

Yeni Haber
Ankara 12.Sulh Ceza Mahkemesi'nce YouTube'a konulan yasak, Atatürk'e hakaret içeren görüntülerin siteden çıkarılmasıyla kaldırıldı. Ancak bu kez Sivas 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nece konulan yasağın yürürlüğe girmesi nedeniyle YouTube'a hala erişilemiyor.

Atatürk'e haraket içeren görüntüleri yayınlandığı için mahkeme kararıyla erişime kapanan YouTube'la ilgili yasağın, görüntünün geri çekilmesi üzerine kaldırıldığı açıklanmıştı.

Dünyanın en yaygın video paylaşım sitelerinden olan YouTube'a erişim, Atatürk'e "Turko Maymun" denilen görüntüleri yayınladığı için geçen hafta sonunda Ankara 12'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla engellendi. Mahkeme kararı üzerine özellikle internet ortamında kampanyalar düzenlendi. Karar almasında ilk adımı atan Ankara Basın Savcısı Kürşat Kayral, dün yeniden YouTube'u izledi ve karara dayanak olan görüntülerin kaldırıldığını gördü. Savcı Kayral bunun üzerine bir tutanak düzenleyerek, yasadaki yetkisini kullanıp, tedbir kararını kaldırdı.

YENİ YASAK KARARI

Ancak bu kez siteye girmek isteyenler, "Sivas 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 16/01/2008 tarih ve 2008/11 no'lu kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir" yazısıyla karşılaştı.