kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Trafiğe 3 bin 500 yeni fahri müfettiş

AA
İçişleri Bakanlığı İstanbul'da görevli fahri trafik müfettişleri için 3 bin 578 kişilik kontenjan açtı. Böylece kentteki müfettiş sayısı 5 bini aşacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Trafiğe 3 bin 500 yeni fahri müfettiş
İstanbul'da 3 bin 578 yeni fahri trafik müfettişi görevlendirilecek. İstanbul Fahri Trafik Müfettişleri Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın çıkardığı genelge ile Türkiye genelinde 15 bin fahri trafik müfettişinin daha görevlendirileceği, görevlendirilecek fahri trafik müfettişlerinden 3 bin 578 kişilik kontenjanın İstanbul'a ait olduğu bildirildi.

SAYI ARTACAK
Bu uygulama ile Türkiye genelindeki fahri trafik müfettişlerinin sayısının 26 bin 24 olacağı, İstanbul'da ise 5 bini geçeceği ifade edilen açıklamada, hiç fahri trafik müfettişi bulunmayan Hakkâri'de ise bu kontenjan uyarınca 12 fahri trafik müfettişi görevlendirileceği kaydedildi.

1 ŞUBAT SON GÜN
Derneğin açıklamasında, üniversite mezunu, 40 yaşını doldurmamış, 10 yıllık ehliyet sahibi, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına neden olmayan ve son 5 yıl içinde 100 ceza puanını doldurmamış olanların ikametgah, sabıka kaydı, ehliyet fotokopisi, diploma fotokopisi, 2 adet resim ve dilekçe ile en geç 1 Şubat tarihine kadar il valiliklerine müracaat edebilecekleri belirtildi.