kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Okulda 'kurusıkı dehşetine' MEB’den soruşturma

Yeni Haber
MEB, Beyoğlu Hüviyet Bekir İlköğretim Okulunda bir 8. sınıf öğrencisinin okula kurusıkıdan bozma silah getirerek 6. sınıfta okuyan bir öğrenciyi yaralamasının ardından okul idaresine yönelik bir soruşturma açtı.

Beyoğlu Hüviyet Bekir İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi B.Ç.'nin okula gizlice getirdiği namlusu değiştirilmiş bilye atan kurusıkı tabanca ile 6. sınıfta Ş.T'yi başından ve omzundan yaralanmasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) konu ile ilgili soruşturma açtı. MEB, soruşturmada okul idaresinin aldığı güvenlik önlemleri, söz konusu aşamaya gelinmeden önce alınan tedbirler, nöbetçi öğretmenin olay sırasında nerede bulunduğu gibi konuları irdeleyecek. Edinilen bilgiye göre B.Ç.'nin yaşının küçük olması nedeniyle Sosyal Hizmetler Kurumu da devreye girecek. Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün de konu ile ilgili olarak okul güvenliği ile ilgili araştırma yapacağı bildirildi.

OKULDA TABANCA İLE OYNARKEN ATEŞ ETTİ

İstanbul Dolapdere Caddesi üzerindeki Hüviyet Bekir İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 7. sınıf öğrencisi B. Ç, kuru sıkıdan bozma tabancayla ders arasında arkadaşlarıyla şakalaşırken, 6. sınıf öğrencisi Ş.T'ye doğrulttuğu kuru sıkı tabanca ateş almıştı. Tabancadan çıkan iki bilye, genç kızın şakağına ve omuzuna isabet ekmişti. Ağır yaralanan Ş.T, öğretmenleri tarafından Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. B.Ç., 2 arkadaşıyla gözaltına alınırken, olaya şahit olan ŞT'nin 3 kız arkadaşı, sinir krizleri geçirmişti.

(ANKA)