kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Yarıyıl tatilinde yollara dikkat"

Yeni Haber
Cuma günü 15 milyon öğrencinin karne alacağını ve 2 haftalık yarıyıla tatilini başlayacağını hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tatile gidecek ailelere yola çıkarken dikkatli olmaları uyarısında bulundu.
15 milyon öğrenci ve 600 bin öğretmen Cuma günü 11 Şubat'a kadar sürecek olan yarıyıl tatiline çıkıyor. TESK Başkanı Palandöken, tatile çıkacak ailelerin toplu taşıma araçlarını kullanmaları önerisinde bundu.

"BAŞARILI ÇOCUKLARI ÖDÜLLENDİRİN"

Konu ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Palandöken, velilere kırık not uyarısında da bulunarak, "Çocuklar dünyamızın geleceğidir. Kırık not almak dünyanın sonu değildir. Çocuklarımızla karşılıklı konuşarak onlara yardımcı olmalıyız. Kültürel değerlerimize sahip çıkmak bağlamında, başarılı çocuklarımızı karne hediyeleri için bakkal amcalara mutlaka götürmeliyiz" dedi.

"TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İLE SEYAHAT EDİN"

Palandöken, yarıyıl tatiline de değinerek, tatile çıkacak ailelerin yollara dikkat etmesini istedi. 2007 yılında 679 bin 935 kazada 3 bin 237 kişinin hayatını kaybettiğine ve 137 bin 400 kişinin yaralandığına dikkat çeken Palandöken, "Uzun bir tatile çıkacak olan öğrenci, öğretmen ve velilerimiz özel araçlarının yerine mutlaka toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Çünkü, 15 milyon öğrenci 600 bin öğretmen aileleri ile birlikte nüfusunun yarısından fazlasın oluşturuyor" dedi. Hava şartlarının sertleştiğine değinen Palandöken, yollarda kar ve buzlanmamın yoğun olduğunu, araçların bakımlarının da yapılması gerektiğini söyledi. Palandöken, yarı yıl tatili döneminde trafik denetlemelerinin de 24 saat yapılması gerektiğinin altını çizdi.

(ANKA)