kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Britannica'dan büyük gaf!

Yeni Haber
Britannica Ansiklopedisi'nin web sitesinde yer alan bilgilerde, ''terör örgütünün siyasi bir parti, elebaşı Abdullah Öcalan'ın da parti lideriymiş gibi gösterildiği'' belirtilerek, bu bilgilerin düzeltilmesi için kampanya başlatıldı.

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı (ASİMED) ve Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, yaptığı açıklamada, Britannica Ansiklopedisi'nin web sayfasında, ''PKK'nın siyasi bir örgüt gibi gösterildiğini'' ifade ederek, ''Dünyanın sayılı ansiklopedileri arasında yer alan Britannica'nın web sayfasında yer alan ve üye olmadan girilen bölümlerinde, terör örgütünün 1978 yılında kurulduğu ve siyasi bir örgüt olarak ortaya çıktığı ifadeleri yer alıyor'' dedi.

''Terör örgütünün 5-10 bin üyesinin olduğu'' iddia edilen bilgiler arasında, terör örgütü elebaşının da ''siyasi parti lideri gibi'' gösterildiğini anlatan Eğilmez, ''Öcalan'ın 1999 yılında tutuklandığı ifadelerine de yer veriliyor'' diye konuştu.

''Sevr Antlaşması'na göre Kürtlere devlet kurmak için söz verildiği yönünde bilgilerin web sitesinde yer aldığını'' kaydeden Eğilmez, ''Bu bilgiler arasında İran, Irak ve Türkiye'deki Kürtlerin baskı ve zulüm gördükleri yönünde bilgiler de yer alıyor. Irak'ta Saddam döneminde kıyıma uğrayan Kürtlere sahip çıkan tek devletin Türkiye olduğu ise nedense unutuluyor'' dedi.

Web sitesinde, ''Kürt nüfusun yoğun olduğu yerlerin'' bir haritada gösterildiğini ve ''Kürdistan'' yazısının yer aldığını ifade eden Eğilmez, ''Bu, suni olarak yaratılmak istenen Kürt devletinin her gün bir başka yerde ortaya çıkan haritalarından biri olarak algılanmaktadır'' şeklinde konuştu.

Ansiklopedinin web sitesinde yer alan bilgilerin düzeltilmesi ve gerçeklerin yer alması için dernek olarak kampanya başlattıklarını anlatan Eğilmez, şunları söyledi:

''Dernek olarak dergi yönetiminin hatalarını düzeltmesi için elektronik posta gönderme kampanyası başlattık. Ansiklopedinin sorumlu servisinin enquries@britannica.co.uk adresine bu günden itibaren elektronik postalar gönderip, bu hataların düzeltilmesini isteyeceğiz. Kampanyamıza toplumun her kesiminden destek bekliyoruz..''

AA