kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Su altı meraklılarına "deniz gondolu"

Yeni Haber
Almanya'da üretilen ve denizin 20 metre derinliğine kadar inebilen ''Deniz Gondolu'', su altını yakından görmek isteyenlere imkan sağlayacak...
Antalya Expo Center'da düzenlenen Hotel Equipment'08 Fuarı'nda en büyük ilgiyi, deniz altında yaklaşık 20 metre derinliğe kadar inerek, su altını yakından görmeyi sağlayan ''Deniz Gondolu'' çekti. Deniz Gondolu Türkiye Distribütörlüğü Satış Koordinatörü Metin Yıldız, yaptığı açıklamada, ilk kez Almanya'da kurulan Deniz Gondolu'nun Türkiye'de de kurulması için çalışmalara başladıklarını anlattı.

Yıldız, kapasitesi 24-80 kişi arasında değişen Deniz Gondolu'nun lobi, toplantı ve seminer alanı, nikah salonu, restoran, bar gibi eğlence alanı olarak kullanılabileceğini ifade etti.

Deniz Gondolu'nun kapasitesinin eklemelerle 500 kişiye kadar çıkabileceğini anlatan Metin Yıldız, ''Fiyatı 1-3 milyon avro arasında değişiyor. Standart fiyat, eklenecek alan, mobilya veya aksesuarlara göre değişiyor'' dedi.

Gondolun, deniz dibine çakılacak metal bir direğe bağlı olarak çalıştığını belirten Yıldız, elektrikle çalışan gondolun kablosunun da boru şeklindeki bu metal direk içinde bulunduğunu bildirdi. Gondolun havalandırmasının klimayla sağlandığını, klimanın 24 vat elektrikle çalıştığını anlatan Yıldız, elektrik kesildiğinde veya başka bir sorun yaşandığında basıncın azalmasıyla birlikte gondolun kendiliğinden yukarı çıktığını ve içeridekilerin tahliye edilebildiğini anlattı. Metin Yıldız, sistemin özürlü kişilerce de rahatlıkla kullanılabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılabildiğine dikkati çekti.