kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
5 ay önce Taner Bican'la dünya evine giren Ülkü Gülşah'ın ölüm nedenini otopsi belirleyecek.

Grip oldu, ilaç alıp yattı, uyanamadı

Erdoğan YAPIK SABAH
İstanbul'da grip olduğu için Katarin ve Gripin alarak yatan 5 aylık evli kadın komadan çıkamadı. Aile, ölüme 'Katarin' isimli ilacın yol açtığını iddia etti..
İstanbul Bahçelievler'de 5 ay önce elektrik mühendisi Taner Bican ile dünya evine giren yüksek okul mezunu Ülkü Gülşah Bican (25) gribe yakalandı. Genç kadın geçtiğimiz cumartesi akşamı Gripin ve Katarin ilacı alarak yattı. Taner Bican, eve geldiğinde eşini yarı baygın halde buldu. Hemen evine yakın olan Özel JFK Hastanesi'ne götürdü. Burada midesi yıkanan Bican, evine geri gönderildi. Ancak Bican, ikinci kez fenalaştı. Eşi tarafından yeniden aynı hastaneye götürülen Bican, komaya girdi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Bican, 5 günlük yaşam mücadelesini önceki gece kaybederken, eşi ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Bican'ın ölümü hastane kayıtlarına 'ilaç zehirlenmesi' polis kayıtlarına ise 'şüpheli ölüm' olarak geçti.

'İHMAL VAR'
Genç kadının akrabaları hastanenin ihmali olduğunu söylerken, Başhekim Op. Dr. Ahmet Çadırcı ise, "Yoğun bakımda kalması gerektiği söylenmiş. Ancak istememişler" dedi. Genç kadının ailesi "Kızımızı Katarin adlı ilaç öldürdü. Doktor ve eczaneler ilaç verdikleri vatandaşa alerjisi olup olmadığını sormalı. Yasaklı ilaç satılmamalı" dedi.