kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Güler: Nükleer enerjiye hazırız

Yeni Haber
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin nükleer enerji üretimine geçmeye hazır olduğu, bu konuya ilişkin takvimin, uygun şekilde işlediğini belirterek, "Nükleer enerjiyi sivil amaçla elektrik üretmek üzere istiyoruz. Nükleer enerjiye bakışımız bir anlık değil, uzun vadelidir. Biz bu işe ciddi olarak giriyoruz. Sadece ticari amaçla değil. Milli bir bakış açısı ile bakıyoruz" dedi.

Enerji Bakanı Güler, Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Nükleer Enerji Arenası'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin nükleer enerjiye geçmeye hazır olduğunu söyledi. "Türkiye enerji ile randevusuna hep gecikti. Bu randevuyu artık gerçekleştirmek istiyoruz" diyen Güler, Türkiye'nin enerji politikalarını kömür, doğalgaz, hidroelektrik santralleri, yenilenebilir enerji ve nükleer enerji olmak üzere beş sütundan oluştuğunu vurguladı.

Nükleer enerji kullanımını Türkiye için bir mecburiyet olduğunun altın çizen Güler, "Bu işi ayakları yer basan bir şekilde yapacağız" dedi. Nükleer enerjiye karşı çıkan çekimleri de eleştiren Güler, şöyle konuştu:
"Aydınlarımızın çelişkili özlemleri, devam ediyor. Hem bir yandan küresel ısınma olmasın, petrolün fiyatı lüksek olmasın hem de ucuz elektrik kullanalım, hayatımız güzel olsun diyorlar. Bunların hepsi bir arada olmuyor. Nükleer tabi ki sıfır riskli değil, ama tedbiri alındığında bu riski minimize edip kullanmak durumundayız."

(ANKA)