kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Konya'da fuhuşa darbe

Yeni Haber
Konya'da yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen 6'sı kadın toplam 17 kişi düzenlenen operasyonla yakalandı.

Operasyon kapsamında zorla fuhuş yaptırıldığı belirlenen Moldova, Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Azerbaycan gibi birçok ülkeden öğretmen, eczacı ve ticaretle uğraşan üniversite mezunu 20 kadının ise sınır dışı edildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, gelen ihbarları değerlendiren Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Konya'daki fuhuş yaptırdığı iddia edilen kişileri takibe aldı.

Şehir merkezinde 190 polisin katıldığı operasyonda, Moldova, Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan gibi yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdığı belirlenen 3 ayrı çete, 6 ay boyunca piyangocu, simitçi, çiçekçi, taksici gibi kılıklara giren sivil ekipler tarafından izlendi.

Delilleri toplayan polis, operasyon için düğmeye bastı. Emniyet güçleri henüz yapılanma aşamasında olduğu belirlenen çete liderleri Azerbaycan uyruklu Habbat Guluyeva (30), Gürcistan uyruklu Marina Kaladze (43) ve Azerbaycan uyruklu Samira Süleymanova (30) ile bu çetelerle bağlantılı olduğu belirlenen 6'sı bayan toplam 17 kişiyi yakaladı.

İfadelerinde ''Çaresizlik'' nedeniyle fuhuş yapmak zorunda bırakıldıklarını dile getiren Moldova, Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Azerbaycan gibi birçok ülkeden öğretmen, eczacı, ve ticaretle uğraşan üniversite mezunu olduğu öğrenilen 20 kadın ise sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra sınır dışı edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen kadınlardan birinde frengi hastalığı tespit edildi.

Öte yandan, yakalanan çete liderlerinin, ülkelerindeki hesaplarına fuhuştan kazandıkları toplam 150 bin dolar para aktardıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin Türkiye'deki banka hesaplarındaki binlerce YTL'ye ise el konulduğu öğrenildi.

Gözaltına alınanların büyük çoğunluğunun başka illerden Konya'ya gelerek kentte fuhuş yaptırma amaçlı örgüt kurdukları belirtildi. Fuhuş yaptırmak amacıyla örgüt kurma, fuhuş yaptırmak amacıyla insan ticareti, fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etme gibi suçlarından gözaltına alınan 17 kişi, sabahın erken saatlerinde polis midibüsleriyle Konya Numune Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, sağlık raporu alınmasının ardından geniş güvenlik önlemleri altında Adliyeye sevk edildi.

17 KİŞİDEN 10'U TUTUKLANDI

Konya'da yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişiden 10'u tutuklandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 kişi, adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 6'sı ifadeleri alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakılırken, 10'u çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı, 1'i de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis, Moldova, Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Azerbaycanlı 20 kadına fuhuş yaptırdığı tespit edilen 17 kişiyi yakalanmıştı.

(AJANSLAR)