kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Okul tuvaletinde bağlayıp tecavüz etmek istediler

Ali BALCI SABAH
Eyüp'teki bir okul tuvaletinde iki kişi tarafından elleri ve ağzı bantlanan 13 yaşındaki kızı öğretmenleriyle arkadaşları kurtardı. Müdür, durumu polise bildirmek yerine, C.B.'yi annesine teslim edip eve gönderdi..
Eyüp'teki bir ilköğretim okulunun 7'nci sınıfında okuyan bir öğrenci kızlar tuvaletinde el ve ayakları bağlı, ağzı bantlı yarı baygın halde bulundu. Kız bulunduğu sırada, bir hafta önce işe başlayan 2 temizlikçi, hızla okuldan kaçtı. Kaçan kişilerin kıza tecavüze yeltendiği iddia edildi. Okul müdürü durumu polise bildirmeyip, kızı annesine teslim edip evine gönderdi.

ÖĞRETMEN ŞÜPHELENDİ
Eyüp Tantavi İlköğretim Okulu 7-D sınıfı öğrencisi C.B.(13), üçüncü dersleri beden eğitimi olmasına rağmen eşofmanını giymedi. Bunun üzerine beden eğitimi öğretmeni Mümin Abacı, kıza eşofmanını giymesini söyledi. C.B. de kızlar tuvaletine gitti. Aradan geçen yarım saate rağmen C.B. geri dönmedi. Bunun üzerine şüphelenen öğretmen, diğer öğrencilerle kızı aramaya başladı. C.B. kızlar tuvaletinde el ve ayakları bağlı, ağzı bantlı yarı baygın halde bulundu. Bu arada iddiaya göre 2 kişi hızla koşarak okuldan çıktı.

'TEMİZLİKÇİ' İDDİASI
Olayı gören öğrenciler ve veliler, kaçan kişilerin bir temizlik şirketinden gönderilerek, okulda göreve başladıklarını ileri sürdü. Okul idaresinin bilgi vermesi üzerine temizlik şirketinin bu kişilerin görevine son verdiği bildirildi. Adını vermek istemeyen bir okul yetkilisi, temizlikçilerin işten çıkarıldığını doğruladı.

ANNEYİ ÇAĞIRDI
Okul Müdürü Yüksel Karaca, durumu polise ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirmedi. Küçük kızın annesini telefonla çağırdı ve C.B.'yi annesine teslim ederek evine yolladı. Olayın duyulması üzerine okula akın eden veliler, okul idaresinin kendilerine bilgi vermemesine tepki gösterip, "Çocuklarımızı emanet ediyoruz. Bu kişiler cezalandırılsın" diye isyan ettiler. Öte yandan sınıf arkadaşları C.B.'nin vücudunda morluklar olduğunu ileri sürdü. Velilerden biri "Müdür bilgi vermiyor. 'Okulumuzun adı kirlenmesin diye bu olayı kapatalım' diyor" şeklinde konuştu. Okula basın mensuplarının gelmesi üzerine ise Müdür Karaca, akşam saatlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek, olayla ilgili bilgi verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, olayın müfettişler tarafından inceleneceğini söylediler.