kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul'da sömestre tatilinde okul servis ücreti ödenmeyecek

Yeni Haber
Her sömestre tatilinde öğrenci velileri ile servis taşıyıcıları arasında yaşanan tatilde ücret ödenip ödenmeyeceğine ilişkin tartışmalar karara bağlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı kararı İdare Mahkemesi de onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada UKOME'nin 2006 yılında sömestre tatilinde velilerden okul servis ücreti ücret alınmayacağına dair aldığı kararın İstanbul Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası tarafından yargıya taşındığı hatırlatıldı.

Sonuçlanan mahkeme, UKOME'nin kanunun kendisine verdiği yetki çerçevesinde yarıyıl tatilinin ücrete tabi olmadığına ilişkin kararında hukuka ve mevzuata aykırılık olmadığına karar verdi.

Karara göre bu yıl ve bundan sonraki eğitim ve öğretim dönemlerinde sömestre tatilinde (15 gün) öğrenci velilerinden ücret alınmayacak. Karara uymayan servis taşıyıcıları hakkında UKOME kararı ile servis araçları yönergesine aykırı hareketten yasal işlem yapılacak.

Açıklamada öğrenci velileri ve servis firması arasında yaşanacak herhangi bir sorun karşısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden bilgi alınabileceği belirtildi.

(CİHAN)