kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rum bakan çıldırdı

Yeni Haber
Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku-Markullis, Avrupa Parlamentosu Dilekçe Komitesi'nin "KKTC Cumhurbaşkanı" ifadesine yer verilen "KKTC Cumhurbaşkanı" taslak raporunun "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

AP Dilekçe Komitesi'nin taslak raporuna tepki gösteren Rum Dışişleri Bakanı Kokazu-Markullis, "Bu raporun kabul edilemez içeriğini okuduk ve hemen geri çekilmesi yönünde girişimde bulunduk" dedi.

Bakan, şimdiki metnin "asla" nihai metin olamayacağını belirterek metnin taslağının tamamıyla Komite Sekreterliği'nde bir üye tarafından hazırlandığını bildirdi.

Rum Haber Ajansına göre, Avrupa Parlamentosu Dilekçe Komitesinin hazırladığı raporda KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'tan "Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın meslektaşı" ve "Kıbrıs Türk Yönetimi Cumhurbaşkanı" olarak söz edilirken Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulunmadan Magosa'nın geri verilemeyeceği belirtiliyor.

Ajans, Erato Kozakou-Markoullis'in, hem Kıbrıs hükümeti hem de Kıbrıslı milletvekillerinin sadece Kıbrıs'ı ziyaret eden komite üyeleri değil diğer komite üyeleri nezdinde de girişimde bulunduklarını açıkladığını da bildirdi.

(ANKA)