kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Sabrımızın bir sonu var"

Yeni Haber
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Kıbrıs konusunda "Sabrımızın bir sonu var" uyarısını yaptı. Babancan, "2000 yılı, Kıbrıs konusunun gündemde olacağı bir yıl. Rum Kesimi'ndeki seçimlerden sonra yeni bir sürecin başlamasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanlığı'nca düzenlenen eğitim programını tamamlayan 10 genç Kıbrıslı Türk diplomat törenle sertifika aldılar. Törene katılan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, "Kıbrıs, bizim milli davamız. Türk hükümetlerinin yıllar boyunca en önemli dış politikası maddesi olmuştur" dedi.

Kıbrıs sorununun BM çerçevesinde çözüme kavuşturulmasının Türkiye'nin en temel arzusu olduğuna işaret eden Babacan, Türk tarafının şimdiye kadar çözüm için yoğun çaba gösterdiğini ancak çözümün tek yanlı çabaları ile sağlanamayacağını vurguladı.
Rum tarafının tutumunu eleştiren Babacan, "Sabrımızın bir sonunun olduğunu da ben bu vesiyle belirtmek istiyorum" dedi. Babacan, "2000 yılı, Kıbrıs konusunun gündemde olacağı bir yıl. Rum Kesimi'ndeki seçimlerden sonra yeni bir sürecin başlamasını arzu ediyoruz" dedi.

Çözüm BM çerçevesinde sağlanması ve kapsamlı olması gerektiğinin altını çizen Babacan "Türkiye, yeni sürece destek vermeye hazır. 2008 ile birlikte yeni bir fırsat penceresi açılacaktır" dedi ve açılacak fırsat penceresi tüm taraflar tarafından iyi değerlendirilmesi önemine vurgu yaptı.
Ali Babacan, tüm dünyanın Türk tarafının çözümden yana olduğunu gördüğünü de belirterek Türk tarafının sürekli dünyaya Annan Planı'nı hatırlatması gerektiğini de ifade etti.

-"TÜRKİYE HER ZAMAN YANINIZDA OLACAK"


Genç KKTC diplomatlarına da seslendiren Babacan, "Sizler ülkenizin dışa açık penceresi olacaksınız" dedi. Babacan "Türkiye yanınızda ve her zaman yanınızda olacak" ifadesini kullandı.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı ise, konuşmasında "Bundan sonraki süreçte Kıbrıslı Türklerinın Anavatan ile birlikte çok daha güzel günlere yürüyeceğini" vurguladı. AB'nin verdiği sözlerini yerine getirerek izolasyonları kaldırmasını isteyen Avcı, 2008 yılında Kıbrıs konusunda girişimlerin olması gerektiğini de söyledi.
Daha sonra Babacan ve Avcı, 17 Eylül'de başlayan eğitim programını tamamlayan genç KKTC diplomatlarına sertifikalarını verdiler. Dışişleri Bakanlığı'nda törende üst düzey Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de hazır bulundu.

(ANKA)