kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Baykal

Baykal: Türkiye teslim olmaz

Şenol ATEŞ
Erdoğan'ı "Hiç babayiğit kalmadı mı sanıyorsun" diye eleştiren CHP lideri, uyarılarını sürdürdü: Sivil toplum örgütleri, kadınlar, vatandaşlar babayiğittir..
CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'a yönelik ağır eleştirilerini MYK'da da sürdürdü. Başbakan Erdoğan'ın türban açıklamasını "meydan okuma" olarak niteleyen Baykal, "Türban siyasal simge olarak Anayasaya girerse Türkiye çağdaş laik yaşamdan bütünüyle uzaklaşır. Bu Türkiye'nin kadınlarını anayasal zorlama ile tesettüre sokan, erkek egemen toplum haline geldiğini gösterir. Türbanın kadın özgürlüğü ile ilgisi yoktur, erkeklerin dayatmasıdır" dedi.

DEMOKRASİ İÇİNDE OLACAK
Baykal, "Türbana anayasal bir güvence sağlanmasının Türkiye'nin laik düzeni ile ilgili önemli bir dayatma olacağını gösteriyor" iddiasında bulundu. Konuşmasında Türkiye'nin bütün sorunlarını demokrasi içinde çözeceğini vurgulayan Baykal, "Sözlerimiz açık. Her şey, ne olacaksa demokrasi içinde olacak. 'Demokrasi dışında bir çıkış yolu yok" dedi. Baykal, "Grup konuşmasında 'yeter artık' diyecek babayiğitlerden söz ettiniz. Kim bu babayiğitler" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Babayiğit çok elbette. Sivil toplum örgütleri, kadınlar ve bütün vatandaşlar babayiğittir. Demokrasi içinde Türkiye bu sürece teslim olmaz."