kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP, MHP'nin teklifini değerlendiriyor

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın türban çözümüne yönelik MHP'ye yaptığı çağrı Meclis'te hareketlik yarattı. MHP'nin önerisine AKP sıcak bakıyor.

MHP'nin türbana yönelik açıklaması üzerine Meclis'te bir araya gelen AKP Grup Başkanvekilleri durumla ilgili değerlendirme yaptılar. Söz konusu teklifle ilgili değerlendire yapan AKP Başkanvekili Nihat Ergün, MHP'nin teklifini olumlu bulduklarını ve bu konunun partinin üst düzey yetkilileri tarafından değerlendirileceğini söyledi. Ergün, "Bu konuda toplumsal mutabakatın var olduğunu, çok büyük bir kısmının üniversitelerde çözümü beklediğini biliyoruz. MHP'de bu mutabakatın farkında ve içinde. Çözüm için olumlu bir adım olarak görüyoruz" diye konuştu.

Ergün, bu konuda Anayasa'nın 10. maddesi ile ilgili teknik bir çalışmanın yapıldığını ve hukukçular tarafından değerlendirildiğini söyledi. Ergün sözlerini şöyle sürdürdü:

"Umarım bu yaklaşım ve toplumsal mutabakat, parlamentoya da taşınır. Mutabakat çapında yasalaşacağını düşünüyorum. Daha çok partinin de katılacağını umuyorum. Anayasa içinde bu düzenleme hangi maddede olacak; bu ayrı bir çalışma konusu. Bugüne kadarki uygulamalar ve mahkeme kararı da değerlendirilecek."

"Türban yasağı kamu alanında da kalkacak mı?" şeklindeki soruya Ergün, "Türkiye'deki beklenti eğitim ve öğretim alanında. MHP'nin de bu düşünce ile bu teklifi düşünüyoruz" yanıtı verdi.

(ANKA)