kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gül, İskenderiye Kütüphanesi girişinde dünya belleğini incelerken Hayrünnisa Gül de eşinin koluna girdi. Gül çifti el yazmalarının ve tarihi kitapların bulunduğu bölümü kol kola dolaştı.

Mısır'da Anna Lindh Vakfı'nı ziyaret etti

Ceyda DİNÇBAKIR - Duygu GÜVENÇ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır gezisinin son gününde İskenderiye Kütüphanesi'ni ve öldürülen eski İsveç Dışişleri Bakanı Lindh anısına açılan Avrupa Akdeniz Vakfı'nı ziyaret etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Mısır'da Anna Lindh Vakfı'nı ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır gezisinin ikinci gününde tarihi İskenderiye Kütüphanesi'nin ruhunu canlandırmak için Hüsnü Mübarek tarafından 2002 yılında yaptırılan kütüphaneyi eşi Hayrünnisa Gül ile kol kola dolaştı. Gül, daha sonra da öldürülen İsveç Dışişleri Bakanı Anna Lindh anısına yaptırılan vakfı ziyaret etti. İçinde 500 bin eserin bulunduğu kütüphanede Cumhurbaşkanı Gül'e, Medeniyetler İttifakı için akil adam olarak seçilen ve büyükannesi de bir Türk olan Kütüphane Müdürü İsmail Serageldin eşlik etti. Serageldin, "Umarım Sayın Gül, sadece kültürlerarası diyalogu değil, Mısır ve Türkiye arasındaki işbirliğini de güçlendirecektir" dedi. Gül'ün ikinci durağı, Avrupa Akdeniz Ortaklığı'nın kurucusu olarak bilinen öldürülen eski İsveç Dışişleri Bakanı Anna Lindh anısına İskenderiye Kütüphanesi'nde açılan vakıf oldu. Başbakanlık yaptığı dönemde Lindh ile kurduğu dostluk sayesinde İsveç-Türkiye arasındaki buzların erimesini sağlayan Gül, Anna Lindh Avrupa Akdeniz Vakfı'nda, sinevizyondan vakıfla ilgili bilgilendirmeyi dinledi.

"2008 TÜRKİYE İÇİN AB YILI"
Mısır gezisi dönüşü sırasında uçakta gazetecilerle sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretini değerlendirdi. Gazetecilerin AB konusundaki sorularını da yanıtlayan Gül, "Avrupa Birliği konusu hükümetin birinci maddesidir. Türkiye olarak AB konusunda üzerimize düşeni yapıp herkesi şaşırtmalıyız. 2008 Türkiye için AB yılı olacak" dedi. Gül, Ankara'ya dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada ise bir gazetecinin "Sayın Başbakan İspanya'da türban siyasi simge bile olsa çözülecek' dedi sizin yorumunuz nedir?" sorusu üzerine "Bunlar tartışılan konular. Herkes soğukkanlılıkla takip ediyor" dedi.