kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MHP yerel seçimde 'büyük çatı' kuracak

Yerel seçim hazırlıklarına en erken başlayan parti olan MHP, ekim ayında Ankara Kızılcahamam'da gerçekleştirdiği, "Belediye Başkanları" kampında planladıklarını yaşama geçirmek üzere düğmeye bastı. Parti yönetimi, 262 belediye başkanından aldığı raporları değerlendirirken, yerel seçimler için ittifaklara ışık yaktı. İttifak projesine göre MHP, "büyük çatı" adı verilen bir proje ile yerel seçimlerde yarışacak. MHP hangi bölgede hangi adayın güçlü olduğunu, tek tek belirleyecek.

GÜÇLÜ ADAY POLİTİKASI
Daha sonra CHP, DSP, DP ve Anavatan partileri ile yerel ittifaklar aranacak. Seçim bölgesinde MHP güçlü ise, diğer partilerden destek istenecek ve karşılığında belediye meclisi üyelikleri bu partilere dağıtılacak. Başka bir parti adayının kazanma şansı daha yüksek ise, MHP o adaya destek verecek ve belediye meclisinde sandalye alacak. MHP'den üst düzey bir yetkili, yalnızca AKP ve DTP ile işbirliğinin mümkün olmayacağını, diğer partilerle ortak siyaset yapılabileceğini söyledi." MHP'nin girişimine, CHP yetkilileri, "Henüz erken" derken, diğer tepkiler şöyle:
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu: Bizim yeni yönetim olarak ilk sınavımız yerel seçimler olacak. Somut adımları önümüzdeki günlerde yetkili kurullarda netleştireceğiz. Kendi ismimizle seçime gitmeyi planlıyoruz.
Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Murat Akdeniz: Merkezde güçlü bir alternatif oluşturma hedefimiz var. Yetkili kurullarda, genel başkanımıza yetki verdik. Görüşmeleri Sayın Erkan Mumcu yönetecek. Önemli olan merkezde güçlü alternatifi oluşturabilmek. Bu oluşturulduğunda içinde kimler yer alır onu şimdiden söylemek zor.
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer: AKP'nin karşısındaki çatı parti biz olacağız. Gruplar, kişiler, kesimler bize geliyor, gelmeye de devam edecek.