kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pilot ve hostesler Vakko giyecek

Yeni Haber
Türk Hava Yolları'nın (THY) personel kıyafetlerini yenilemek için açtığı ihaleyi Vakko kazandı.

Alınan bilgiyle göre, eleştirilere rağmen Cemil İpekçi'nin tasarımlarını iki yıl üzerlerinde taşıyan hostes ve pilotların üniformaları Vakko tarafından yenilenecek.

İpekçi'nin tekrar ihaleyi kazanıp kazanmayacağı tartışmaları altında yapılan ihale dün THY Genel Müdürlük binasında sonuca bağlandı.

İhalenin bedeline ilişkin bir açıklama yapılmadı. Kıyafetleri yenileme planında şirketin 75 yıl kutlamalarının da etkili olduğu, ilk etapta pilot ve uçuş harekat uzmanlarının üniformalarının yenileneceği öğrenildi.

Gazetelere verilen ihale duyurusunda; ''Personel başına iki adet olmak üzere 2 bin 262 erkek, 30 kadın üniforma, kişi başı 3 adetten 3 bin 873 erkek, 45 kadın uzun kollu gömlek, 150'şer adet pardösü, hırka, kaşkol, 850 adet şapka ve 168 adet de kravat satın alınacak. Kabin memurlarına ise 1994 çift kadın, 683 çift erkek kışlık ayakkabı ile 1994 çift hosteslerin kabinde servis yaparken kullandıkları "babet" olarak adlandırılan düz tabanlı ayakkabı alımı yapılacak.'' denildi.

Modacı Cemil İpekçi, iki yıl önce THY'nin uçuş ve yer personelinin üniformalarıyla yeni alınan uçakların kabin tasarımlarını gerçekleştirmişti. İpekçi'nin özellikle hostes kıyafetleri için THY'ye gelen mektuplarda; gömlekte kullanılan açık sarı rengin, kirli görünüm oluşturduğu, pantolon ve eteklerin kenarındaki simli lale deseninin ise uzaktan sökük gibi görüldüğünden şikayet ediliyordu.

CİHAN