kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

TOBB geleceğini Mısır'ın tatil cennetinde arıyor

Seçkin ÜREY EKONOMİ
Türkiye'deki bütün oda ve borsa başkanları TOBB'un düzenlediği arama konferansı için iki özel uçakla dün akşam Hurghada'ya uçtu..
İLİŞKİLİ HABERLER
TOBB geleceğini Mısır'ın tatil cennetinde arıyor
Türkiye'deki 364 ticaret ve sanayi odası ile borsa başkanı Türkiye Odalar ve Bosalar Birliği'nin (TOBB) düzenlediği arama konferansı için dün akşam üç günlüğüne Mısır'a gitti. Arama konferansı için başkanlara özel biri Ankara'dan diğeri de İstanbul'dan olmak üzere iki uçak kaldırıldı. Arama konferansının ana temasını ise "Nasıl bir TOBB istiyorsunuz?" sorusunun oluşturduğu öğrenildi. TOBB'un geleceğine yönelik beklentilerin tartışılacağı toplantı için Kızıl Deniz kıyısında ve son yıllarda gözde tatil beldesi Sharm el Sheikh ile yarışır hale gelen Hurghada'da beş yıldızlı bir otelin kapatıldığı öğrenildi. Dün akşam 17.30'da uçakların kalkmasıyla başlayan arama konferansına katılan oda başkanları Türkiye'ye ayın 18'inde geri dönecekler. TOBB çeşitli dönemlerde oda, borsa başkanlarıyla güncel sorunları ve birlikten beklentilerinin ele alındığı arama konferansları düzenliyordu. Örneğin en son genel seçimlerden önce her coğrafi bölgenin başkanlarıyla sürece ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldı. Türkiye genelindeki oda ve borsaların başkanlarına yönelik toplantılarda kampüsunde devreye girmesinden sonra genel olarak TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin kampüsü tercih ediliyordu. Oda ve borsa başkanlarına yönelik geniş katılımlı yurtdışı sehayatlar geçmişte de düzenlendi.

DOĞAL GÜZELLİK
Toplantının Mısır'da düzenlenmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan kaynaklar, katılımcıların Türkiye'de düzenlenen bir toplantıda ilgilerinin çabuk kaybolması nedeniyle yurtdışının tercih edildiğini belirtti. Mısır Turizm Bakanlığı'nın internet sitesine göre Hurghada, Kızıl Deniz kıyısında her çeşit otel ve tatil köyüne sahip bir tatil cenneti özelliği taşıyor. Sharm el Sheik'i dünyaca üne kavuşturan mercan kayalıklarına da sahip Hurghada'da zengin dalış alanları bulunuyor. Luxor gibi antik Mısır merkezlerine günü birlik turla gidilebildiği Hurghada, turizm sitelerinde de gece hayatına övgü alıyor.