kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rum kesimi şaşırttı

Yeni Haber
Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Rusya'da üçüncü büyük yatırımcı oldu.
Rum Kesimi, 2007 yılının ilk dokuz ayında Rusya Federasyonu'na 12 milyar dolarlık yatırım yaparak İngiltere ve Hollanda'dan sonra federasyondaki üçüncü büyük yabancı yatırımcı unvanını kazandı.

Rusya Federasyonu'nda gerçekleşen 12 milyar dolarlık yatırımın Rum parasının olmadığı, Güney Kıbrıs'ın, Rusya ile iş yapmak isteyen şirketler tarafından üs olarak kullanıldığı ifade ediliyor.

Rum basınına göre, 2007 yılında Güney Kıbrıs'ta 23 bin yeni şirket kayda alındı. Bu şirketlerin çoğu, Rusya ile iş yapan şirketlerden oluşuyor.
Bu arada, Rusya Federasyonu'nun geçen yılın Haziran ayında Güney Kıbrıs'ı vergideki "kara liste"ye dahil ettiği ancak Papadopulos yönetiminin bölgenin listeden çıkarılması için ciddi bir adım atmadığı bildiriliyor.

Rusya'nın bu önlemi vergi gelirlerini artırmak için aldığı öne sürülüyor.
Rum basını, Rusya'nın, ülkede faaliyet gösteren Güney Kıbrıs kurulu şirketler için ek önlemler alması riskinin bulunduğunu yazdı.

Böyle bir durumda Güney Kıbrıs'ta kurulan şirketlerin bir kısmının bölgeyi terk edeceği, bunun da Rum ekonomisini olumsuz etkileyeceği uyarısı yapılıyor.

(ANKA)