kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tuygan Göker George Hadjiev

Göker, Roche'ta 99 ülkeyi yönetecek

Tuygan Göker, Roche'un CEMAI Bölgesi Başkanlığı'na getirilerek, 99 ülkenin yönetimine geçti ve şirketin 2 numaralı ismi oldu. Göker, Türkiye'yi şirketin kendi yönetimindeki bölgesinde 3'üncü geliştirme üssü olacağını dile getirdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Göker, Roche'ta 99 ülkeyi yönetecek
Merkezi İsviçre'de bulunan Roche'un Orta ve Doğu Avrupa, Afrika, Ortadoğu Orta Asya ve Hindistan (CEMAI) Bölgesi Başkanlığı- 'na Tuygan Göker getirilerek, Roche'un iki numaralı ismi oldu. Göker böylelikle 99 ülkenin yönetimini üstlenmiş oldu. CEMAI bölgesi, Roche bünyesindeki en büyük coğrafi bölgeler arasında yer alıyor. 30 yıldır Roche bünyesinde çalışan Göker; 2.5 milyar nüfusa sahip bölgede, Roche'un tüm çalışmalarına yön verecek.

RUHSATLANDIRMA HIZLANSIN
Basın mensuplarıyla bir araya gelen Göker ve Roche Türkiye Genel Müdürü George Hadjiev, şirketin bundan sonrasına ilişkin planlarını değerlendirdi. Tuygan Göker, ruhsatlandırma sürelerinin kısaltılmasının en önemli gündem maddeleri olduğunu belirterek, gerekli yetkililerle ilaç firmalarının daha sık bir araya gelerek bu süreçleri hızlandırmanın yollarını aradıklarını söyledi. Tuygan Göker, Türkiye'de hep birlikte anılmasına rağmen AR (araştırma) ve GE (geliştirme) faaliyetlerinin farklı alanlar olduklarını söyleyerek, "Araştırma ürünün tasarlanması ve ilk çalışmalarının yapılması, geliştirme ise belli bir faza getirilmiş ürünün daha da ilerletilmesi demek" dedi. Göker, yönetimi altındaki 99 ülkeden sadece Polonya ve Rusya'da geliştirme merkezi olduğunu belirterek, 6 ay ile 1 yıl arasında bu ülkelere Türkiye'nin de katılmasının beklendiğini açıkladı. Göker, "Türkiye'yi Balkan ve Ortadoğu'nun üssü haline getirmek istiyoruz" dedi.