kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Unakıtan'ı yılın Maliye Bakanı seçti
İNGİLTERE'NİN
ünlü Financial Times gazetesini çıkartan grubun yayımladığı The Banker adlı dergi, Kemal Unakıtan'ı "Avrupa'da yılın Maliye Bakanı'' seçti. 2002 yılından bu yana Maliye'nin yönetimini elinde tutan Bakan Unakıtan'ın döneminde Türk ekonomisinin büyük bir dönüşüm geçirdiği ve güven kazandığına dikkat çeken dergi, bu dönemde doğrudan yabancı yatırımların rekor seviyeye ulaştığını yazdı. The Banker, enflasyonun yüzde 7'lik oranıyla hala yüksek olduğunu, ancak 1980 ve 1990'lı yılların oranlarına bakıldığında bunun da önemli bir gelişme olarak görüldüğünü bildirdi.

TOKİ'den peşin ödeyene indirim
TOPLU
Konut İdaresi (TOKİ), kaynak ihtiyacını sağlamak amacıyla, kredi borçlarının erken ödenmesi halinde borçlarda indirim uygulaması başlattı. TOKİ'den verilen bilgiye göre, kredi kullananların borçlarını bu yıl 'bir defada' ödemeleri halinde, borçlarında konut büyüklüğüne göre yüzde 15-35 arasında, '4 eşit taksitte' ödemeleri halinde ise yüzde 10-30 arasında indirim yapılacak. Buna göre kredi borcunu bir kerede kapatanlara borç tutarında; 61 metrekare konutlarda yüzde 35, 81 metrekarelerde yüzde 30, 101 metrekarelerde yüzde 25, 150 metrekarelerde yüzde 15 indirim yapılacak.

"Petkim'de üstün kamu yararı yok"
DANIŞTAY
İdari Dava Daireleri Kurulu, Petkim'in yüzde 51 hissesinin blok satışla özelleştirilmesi kararı ve bu amaçla açılan ihale için yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Kararın gerekçesini açıklayan kurul, bütün idari işlemlerin kamu yararı amacı taşıması gerektiğini vurgulayarak idari işlemlerde kişisel, siyasal veya üçüncü kişilere yarar sağlama amacı güdülmemesi gerektiğine dikkat çekti. Kararda "Petkim'in özelleştirmesinde üstün kamu yararı bulunmamıştır" ifadesine yer verildi.

'Irak petrollerini ABD ile işletebiliriz'
ENERJİ
Bakanı Hilmi Güler, ABD ile ortak enerji projelerinde işbirliği yapılması konusunda mutabakata vardıklarını belirterek, "Irak petrolleri konusunda ABD ve Irak ile stratejik işbirliği yapabiliriz. Belki ABD'nin dışında İngiltere de girebilir. Eskiden satrancı seyrederdik, şimdi oynayanlardan biri olacağız'' dedi. CNN Türk'e konuk olan Bakan Hilmi Güler, geçtiğimiz günlerde ABD'deki temaslarını değerlendirirken Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) o bölgenin jeolojisini en iyi bilen kurum olduğunu, Türkiye'nin de Irak'ın sosyolojik yapısını en iyi bilen komşu olduğunu belirtti.

Tekel'de teklif süresi uzatıldı
ÖZELLEŞTİRME
İdaresi Başkanlığı'nca (ÖİB) satışa çıkarılan Tekel Sigara İşletmesi ile ilgilenen yatırımcılardan gelen talepler üzerine ihale için son teklif verme tarihi 25 Ocak'tan 18 Şubat'a uzatıldı. ÖİB'den bir yetkilisi, yatırımcılardan uzatma konusunda gelen taleplerin değerlendirildiği ve olumlu karşılandığını belirterek, "Bu kapsamda teklif için yeni tarih 18 Şubat olarak tespit edildi" dedi. ÖİB, Tekel'i geçen yıl 26 Ekim'de satışa çıkarmıştı.
Haberin fotoğrafları