kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nikolaos Karamouzis Erhan Öner

'Uzun vadeli yatırıma geldik birkaç milyon kâr için değil'

Eurobank Tekfen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Karamouzis, Türkiye pazarına uzun vadeli yatırım yapmak için geldiklerini belirterek, "Yarın gitmek için burada değiliz" diye konuştu..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Uzun vadeli yatırıma geldik birkaç milyon kâr için değil'
Eurobank Tekfen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nikolaos Karamouzis, Türkiye bankacılık sektörüne iddialı bir giriş yapmayı hedeflediklerini belirtti. Sektöre yarın gitmek için gelmediklerini söyleyen Karamouzis, "Biz yarın gitmek için burada değiliz. Rekabet ve uzun vadeli yatırım için buradayız" dedi. Karamouzis, Eurobank EFG'nin son dönemlerde Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Polonya, Sırbistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Türkiye'de bankacılık alanında atılım yaptığına dikkat çekerek, Türkiye'de hem kurumsal bankacılık hem de perakende bankacılık alanında büyüme hedefleri olduğunu açıkladı. Karamouzis, satın alma ve/veya birleşmelere karşı olmadıklarını, ancak Türkiye'de organik büyümeyi tercih ettiklerini de vurguladı. Eurobank Tekfen'in yeni logo ve kimliğine ilişkin tanıtım toplantısında konuşan, Eurobank Tekfen'in yüzde 70'ine sahip Eurobank EFG CEO'su Nikolas Nanopoulos da, Türkiye ekonomisindeki gelişmeyi son birkaç yıldır gördüklerini, işbirliği ne kadar ilerlerse bölgede o kadar çalışmaya yönelebileceklerini düşündüklerini belirtti. HC İstanbul Menkul Değerler'i aldıklarını ve adını EFG İstanbul Menkul Değerleri olarak değiştirdiklerini belirten Nanopoulos, Türkiye piyasalarına girdikten sonra da güçlü ve güvenilir bir ortak olarak Tekfen ile yapıcı bir işbirliğine gittiklerini anımsattı. Atina Borsası'nın ikinci büyük şirketi olan Eurobank EFG'nin 92 milyar dolarlık aktif büyüklüğü ile 30 ülkede faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Nanapoulos, "Türkiye'de bankacalık sektörüne geç girdik. Operasyonlarımız da şimdilik küçük, ancak büyüme hedefi ile sektörde biz de varız" dedi.

UNVANI DEĞİŞTİ
Tekfen Şirketler Grubu Başkanı Erhan Öner de, ufak ama sağlam temeller üzerine kurulmuş bir bankaları bulunduğunu ancak bu alanda lider olamayacaklarını gördükleri için, bankalarını lider bir bankacılık grubuyla bir araya getirmeyi iki sene önce planladıklarını anlattı. Öner, kendilerine en yakın buldukları Eurobank EFG ile 9 ay önce bir ortaklık gerçekleştirdiklerini anımsatarak, kısa vadede Eurobank Tekfen'in Türkiye'de hak ettiği yeri alacağını söyledi. Mart 2007'de Eurobank EFG'nin Tekfenbank'ın yüzde 70'ini satın aldığını ve bugün de Tekfenbank'ın unvanının, Eurobank Tekfen olarak değiştiğini ifade etti.