kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Artık dünya markası üretiyoruz Başbakan Erdoğan Türkiye'nin artık Şişecam gibi dünya markalarını üreten bir ülke olduğunu kaydetti. Hiçbir başarının tesadüfi olamadığını ifade eden Erdoğan, "Derinlikli vizyon çok çalışmak ve kendimizi sürekli geliştirmemiz ve güncelleştirmemiz gerekmekte" dedi.

Şişecam'dan Uzakdoğu'ya 1 milyar $'lık yatırımla cevap

RAHİM AK
Şişecam Bursa Yenişehir'de milyar dolarlık bir yatırıma imza attı. Başbakan Erdoğan, "Şişecam Uzakdoğu rekabetine karşı geri çekilmek yerine ileri atılmayı yeğledi" dedi..
Dünyanın en büyük 13'üncü cam fabrikası olan Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ (Şişecam), yatırımlarına Bursa Yenişehir'i de ekledi. 2005'ten bu yana yapılan yatırımlarla toplam 1 milyar dolar harcama yapılan ve bin 400 kişiye iş imkânı yaratan Yenişehir tesislerinin açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şişecam'ın Uzakdoğu rekabetine karşı geri çekilmek yerine ileri atılmayı yeğlediğini söyledi. Şişecam'ın dün yapılan yeni tesis açılışına Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Şişecam Genel Müdürü Doğan Arıkan, Şişecam Düz Cam Grup Başkanı Gülsüm Azeri, yerel yöneticiler ve çok sayıda davetli katıldı. İlk etapta 5 tesisin devreye sokulduğu fabrikada altıncısı önümüzdeki günlerde hizmete girecek ve böylece 1 milyar dolara ulaşacak yatırım sayesinde bin 400 kişiye istihdam sağlanacak. Yatırımın yarısı özkanaklardan yarısı Avrupa Yatırım Bankası'ndan Euro libor + 0.50 faizle (yaklaşık yüzde 3) sağlandı. Başbakan Erdoğan, "Şişecam Türkiye'de göğsümüz kabartan yatırımlara hamdolsun bir yenisini daha ekledi" diyerek başladığı konuşmasında, Şişecam'ın Uzakdoğu rekabekine karşı geri çekilmediğini aksine ileri atıldığını belirtti.

'DÜNYA MARKALARI ÜRETİYORUZ'
Erdoğan, "Cam gibi zaman alan komplike yatırım süreci olan bir yatırımı bu kadar kısa sürede yapması takdire şayandır. 2.5 milyar dolar ciro, 17 bin çalışan, 84 üretim tesisi 130 ülkeye satış gerçekleştiren bir şirket Şişecam. Bu başarıyı dünya finans şirketlerinin yüzde 40'ını oluşturan kreditörler de takdir ediyor, hepsi buradalar. Dünya liderliğine oynayan Şişecam'ın vizyonun sanayiye örnek olacağına inanıyorum. Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için gereken anlayış bu anlayıştır" diye konuştu. 23 çeyrektir Türkiye'nin kesintisiz büyüdüğüne dikkat çeken Erdoğan, bu büyümenin petrol fiyatları ve zaman zaman gerçekleşen global piyasalardaki dalgalanmaya rağmen gerçekleştiğini kaydetti.
Haberin fotoğrafları