kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Harika bir set!..

HEDİYE almayı severim. Etmeyi de.. Dünyanın en güzel, en insancıl eylemidir.
Bu yılbaşı da yığınla hediye geldi. Çoğu kişisel dostlarımdan. Bana özel.. Öyle oldukları seçimlerinden belli. Bazıları kurumsal. Bir kurumdan, bir başka kuruma, Sabah Köşe Yazarına..
Bana hediye edilen şeyler bende kalır. Hediye kutsaldır. İlk fırsatta da kullanırım. Bir köşeye atıp unutmam. Kullanıldığını görmek, hediye edenin mutluluğudur çünkü.
Kurumsal hediyeleri ise Yasemin halleder genelde.. Yıl boyu bize hizmet eden yığınla insan var Sabah'ta.. Onlara güzel yılbaşı paketleri hazırlar.. Onlar da mutlu olurlar.
Bu yıl "Özel" hediyelerin en güzellerinden biri Can'dan geldi. Benim tembel pop müzik asistanım. Çoktandır yazmıyor, "Yazacak gibi plak çıkmıyor" özrünün arkasına saklanarak. Tarkan da mı yazılmaz Can kardeş.. (Bu arada Can, Yasemin'in kocası olur.)
O zaman yazmak bana düşüyor..
Can'dan bana harika bir CD seti geldi. 5 plak.. 100 Hits of the 50's!.. Ellilerin 100 Hiti..
Adam beni biliyor. Neyi sevdiğimi, neyi dinlediğimi biliyor. Öyle bir koleksiyon ki, olmaz böyle şey..
Come on a my house diye başlıyor, Rosemary Clooney.. Sonrası efsane.. Gene Kelly, Singing in the rain mi istersiniz, Platters, The Great Pretender mı?.
Nat King Cole/ Mona Lisa.. The Drifters/ Save the last dance for me.. Georgia Gibbs Kiss of fire.. Tex Ritter/ Highnoon.. Johnny Ray/ Walking my baby back home.. The Weavers/ Goodnight İrene..
Daha neler neler?.. Lise ve üniversite yıllarımızda TK 24 Grundig teyp ve 45'lik plaklarımızı bulduğumuz boş eve taşıdığımız hafta sonu partilerinde çaldığımız, mumlar birer ikişer sönmeye, ortalık loşlaşmaya başladığında yanağımızı sevgilinin yanağına değdirmeye nihayet cesaret ettiğimiz ne kadar şarkı varsa burada.. O kadar da anı, tabii dinlerken..
Mest ettin beni Can.. (Set piyasada varmış. Elinizi çabuk tutun yalnız..)