kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KİRALIK OTONUN VERGİSİ YÜZDE 18... Yapılan değişiklik ile kiralık araçların kira süresi sonucunda satılması halinde yüzde 1 olan vergi yüzde 18'e çıkarılmıştı. Maliye bu avantajın suiistimal edildiğini düşünüyordu.

13 bin araç etkilenecek faturası bize çıkacak

Meltem ERSOY - EKONOMİ
İLİŞKİLİ HABERLER
13 bin araç etkilenecek faturası bize çıkacak
Maliye Bakanlığı'nın leasing (finansal kiralama) sektöründe yüzde 1 olan KDV oranını yüzde 18'e çıkarması 270 üyeli İstanbul Toplu Taşımacılar Derneği'nin de tepkisini çekti. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, İstanbul'da 2.5 milyon kişiyi taşıdıklarına dikkat çekerek, vergi artışının kendilerini zor durumda bırakacağını ve zam talebi doğuracağını dile getirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, operasyonel kiralama yaptıkları binek araçların da KDV artışı kapsamına girdiğini anlatan Birant, üyelerinin yaklaşık yarısının bu şekilde işlerinin bulunduğunu kaydetti. "Üyelerimizin bu kapsama giren yaklaşık 12-13 binlik araçları bulunuyor" diye konuşan Birant, bu araçların en az 2-3 yıllık sözleşmeleri bulunduğunu, bu sözleşmelerde belirlenen ücretlerin KDV artışı öncesi şartlarda yapıldığı için KDV artışının olması halinde ihtilaf yaşanacağını söyledi. Birant, istediklerinin sözleşmesi devam eden durumlarda KDV oranının değiştirilmemesi olduğunu belirterek, bu konuda temasları olduğunu kaydetti.

BAKAN İLE GÖRÜŞECEĞİZ
Birant, kendisinin İstanbul Ticaret Odası (İTO) bünyesinde Taşımacılık Komitesi'nde de yer aldığını anlatarak, bugün saat 12.30'da İTO'yu ziyaret edecek olan Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan ile bu konuda görüşeceklerini söyledi. Birant, Bakan'dan sözleşme süresince muafiyet isteyeceklerini belirterek, bu konuda umutlu olduklarını ifade etti. Birant, "KDV artışının uygulamaya geçmesi halinde mevcut sözleşmelerle ilgili ücret artışı talep edeceğiz, ama bu ihtilaf konusu olacak tabi ki. Bu durumun oluşmasını istemiyoruz. Yoksa bu durumda fatura bize çıkacak gibi gözüküyor" dedi.