kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hogwart okulundan Somali cehennemine

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
İLİŞKİLİ HABERLER
Hogwart okulundan Somali cehennemine
Taşlanarak öldürüldüğünde henüz 22 yaşındaydı ama büyük haber ajanslarının en gözde savaş fotoğrafçılarından biri olarak önemli işlere imza atmıştı. Somali'deki iç savaştan Reuters ajansına geçtiği fotoğraflarla dünyanın dikkatini savaşa çeken İngiliz fotoğrafçı Dan Eldon bir katliam kurbanı oldu.

Ünlüler onu baştacı yaptı
Tam valizlerini hazırlayıp Somali'den ayrılacağı gün, Birleşmiş Milletler'in 'düşman hedef'i yerine yanlışlıkla sivilleri bombalaması ve kurban ailelerin de otele gelerek gazetecileri burayı çağırmaları üzerine bölgeye gitmişti. Ancak galeyana gelen topluluk bir anda habercileri hedef aldı ve aralarından dördü taşlanarak öldürüldü. Eldon'ın ölümünün ardından fotoğrafları daha da önemsendi; Julia Roberts ve Madonna gibi ünlüler onu baştacı edip, eserlerini satın aldı. Eldon'ın Somali'de öldürülmesinden sonra yaşamını sinemaya uyarlamak isteyen yapımcılar da sonunda onu canlandıracak oyuncuyu buldu. Harry Potter rolüyle 'büyüyen' İngiliz aktör Daniel Radcliffe oyunculuk kariyerinde riskli ve cesur bir adım attı ve şimdi, bu gerçek trajedinin beyazperdedeki kahramanı oldu.

Annesi Daniel'i istedi
1993 yılının Temmuz ayında Mogadişu'da öldürülen dört gazetecinin arasındaki genç fotoğrafçıyı 'Yolculuk' adlı filmde canlandırmak için Orlando Bloom, Heath Ledger, Ryan Phillippe ve Joaquin Phoenix gibi ünlü oyuncular talip olmuştu. Ancak Dan Eldon'ın annesi tüm bu isimleri kabul etmeyip, 18 yaşındaki Daniel Radcliff'te karar kıldı. Oğlunun yaşadığı trajik sonun, filmde ajitasyon olarak kullanılmasına karşı olduğunu açıklayan anne, onun bir kahraman olarak da gösterilmesine itiraz ediyor ve filmin herkesin dramını yansıtacak 'savaş karşıtı' bir yapım olması gerektiğini vurguluyor.