kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'GÜZEL HAVA GETİRDİK'... Ocak ayına rağmen havanın 22 derece olması üzerine Bush, "Hava güzel, basın açıklamasını bahçede yapalım" dedi. Gül de, "Sadece kendimiz gelmedik güzel havayı da beraberimizde getirdik" karşılığını verdi.

PKK bitirilene kadar işbirliğimiz sürecek

Beyaz Saray'da görüşen Cumhurbaşkanı Gül ve Başkan Bush, PKK'nın iki ülkenin de ortak düşmanı olduğunu vurguladı. İki lider PKK'ya karşı işbirliği ve mücadelenin süreceğini söyledi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ABD Başkanı Bush PKK'nın ortak düşman olduğunu belirterek işbirliğinin süreceği mesajı verdiler. İki liderin zirvesinden "PKK bitene kadar işbirliğinin ve mücadelenin süreceği" konusunda fikir birliği çıktı. Gül ve Bush, görüşmelerinin ardından Beyaz Saray'ın bahçesinde ortak bir basın açıklaması yaptılar. Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasına, Başkan Bush'a daveti için teşekkür ederek başladı. Türkiye ve ABD'nin çok eski müttefik olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, müttefiklik ilişkilerinin giderek daha da güçlendiğini ifade etti. İki ülkenin ortak vizyon ve çalışmaları olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, "Bizim ilişkilerimiz iki ülke arasındaki ilişkilerin çok daha ötesindeki ilişkilerdir ve bölgesel ve küresel barışa çok katkı yapmaktadır'' dedi.

'ÇOK YAKIN ÇALIŞIYORUZ'
Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ilişkilerimiz gelecekte de barışın, istikrarın ve refahın yayılması için kuvvetli bir şekilde devam edecektir. Ayrıca bugün yaptığımız görüşmelerde, ortak düşmanımız PKK'ya karşı işbirliğimizden duyduğumuz memnuniyeti ve bunun devam edeceğini bir kez daha teyit ettik. Kararlılığımızı ortaya koyduk. Bundan dolayı da Sayın Başkan'a çok teşekkür ediyorum. Sayın Başkan'ın da söylediği gibi enerji konuları, Ortadoğu Barış Planı ki, Sayın Başkan'ın çok büyük gayretleri oldu, bu Ortadoğu turunun da netice vermesini çok arzu ediyorum. Bu konularda da çok yakın çalışıyoruz.''

MUHTEŞEM ÖRNEK
ABD Başkanı Bush da Türkiye ile ABD'nin "ortak düşman PKK'ya karşı işbirliğinin devam edeceğini" söyledi. Bush, "Türkiye ile ortak düşmanımız PKK'ya karşı savaşta işbirliğimiz devam ediyor. PKK, Türkiye'nin, Irak'ın, ABD'nin ve barış içinde yaşamak isteyen herkesin ortak düşmanıdır. Biz, PKK'ya karşı savaşmaya devam edeceğiz" dedi. ABD Başkanı, "Kuvvetle inanıyorum ki, Avrupa Birliği Türkiye'nin üyeliğinden fayda görecektir. Türkiye, dünya üzerindeki milletler için muhteşem bir örnek oluşturuyor" diye konuştu. Bush, Türkiye'nin demokrasi ve İslam dinini bir arada var olabileceğini gösterdiğini de söyledi. Bush'un PKK'dan söz ederken belirli bir coğrafi bölgede yaşayan "insanlar, halk" ifadesini kullanması dikkat çekti. Bush, "ABD, Türkiye ile birlikte, bu insanlara karşı koymaktadır ve barış adına karşı koymaya devam edecektir" dedi.