kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Diyarbakır’da patlayan bomba 6 kişinin ölümüne 67 kişinin yaralanmasına yol açtı.

Kandil bombacısı cep telefonundan yakalandı

Kadir ERCAN-Hüseyin KAÇAR-Mürsel ACAY/SABAH
Diyarbakır'ı kana bulayan 23 yaşındaki PKK'lı terörist Erdal Polat cep telefonundan ve parmak izlerinden tespit edilerek bulundu. Polat ile birlikte 6 kişi daha yakalandı..
Diyarbakır'da 6 kişinin ölümü 67 kişinin yaralanmasına yol açan bombayı koyan PKK militanı Erdal Polat'ı, parmak izi ve cep telefonu ele verdi. PKK'lı terörist Erdal Polat'ın, olayda kullandığı kırmızı Lada Samara marka otomobili satın almak için sahibine ait telefonu kendi cep telefonundan aradığı belirlenmişti. Parmak izine de polis satış sözleşmesindeki izlerden ulaştı. Araç sahibini arayan numarayı belirleyen polis, PKK militanının, cep telefonuyla görüştüğü kişilerin listesini çıkarttı. Böylelikle PKK'lı teröristin irtibatlarını ve bulunduğu baz istasyonu bölgesini belirleyen polis, zanlıyı yakalamayı başardı. Polis, bombanın da cep telefonuyla patlatıldığını belirlemişti. Diyarbakır Kulp nüfusuna kayıtlı Erdal Polat'ın (23), 5 yıl önce PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle 5 ay tutuklu kaldığı belirlendi. Zanlının "Botan" kod adını kullandığı Kandil'deki PKK kamplarında silah ve bomba eğitimi gördüğü saptandı.

ZANLI DİYARBAKIRLI
Diyarbakır kent merkezinin Kayapınar beldesinde yakalanan ve Diyarbakır Kulp nüfusuna kayıtlı Erdal Polat'ın, bombaların konduğu otomobili satın alan kişi olduğu ve zanlının, otomobilin sahibiyle ilk irtibata geçtiği cep telefonu numarasından tespit edildiği belirlendi. Polis, bombalı aracı patlatmakta kullanılan cep telefonunun SIM kartının numarası ile telefon cihazının İME numaralarını da belirledi. Zanlılar arasında, daha önce bu telefon cihazı ile SIM kartını kullanan kişiler de bulunduğu, bu yüzden sorgulandıkları ifade edildi.

ASIL HEDEF PİLOTLARDI
Polat'ın, asıl hedeflerinin sınır ötesi operasyonlara katılan uçakların pilotları olduğunu söylediği öğrenildi. Erdal Polat'ın, "Asıl hedefimiz, sınır ötesi operasyona katılan pilotlardı. Devegeçidi'ndeki 16'ncı Mekanize Tugay ile Pirinçlik Havaalanı yan yanadır. Bu askeri birliklerin servisleri de arka arkaya şehirdeki lojmanlara gelirdi. Bu saatte gelen servisler Pirinçlik'teki askeri personeli taşırdı" dediği belirtildi.

TATBİKAT YAPTIRILDI
Polis aracın sahibi Z.K.'yı paramparça olan aracın olay yerinde bulunan plaka parçalarını tek tek toplayıp birleştirmesiyle buldu. Z.K.'nın sattığı araç karşılığında aldığı paralarla satış sözleşmesindeki parmak izlerinden, satın alan kişinin verdiği cep telefonu numarasından yola çıkan polis, parmak izinin, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan daha önce tutuklanan Erdal Polat'a ait olduğunu belirledi. Önceki gün Bağlar'da düzenlenen seri operasyonlarla Polat ile birlikte eylemle ilgisi olduğu öne sürülen 6 kişiyi daha yakalandı. Önceki gün saat 16.00 sıralarında yakalanan PKK'lı terörist Erdal Polat'a, gece saat 00.50 sıralarında bombalı saldırının gerçekleştirildiği yere götürülerek tatbikat yaptırıldı.