kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çılgın kuzenler iş başında

Rol aldığı 'Hayat Bilgisi' ile gençlik dizileri gibi filmlere öncülük ettiğini söyleyen Paşhan Yılmazel ile kuzeni Fırat Çöloğlu yarın vizyona giren 'Çılgın Dersane' filminde başrolde: Hayalimiz gerçek oldu..
10 Ocak'ta 'Çılgın Dersane'nin ikincisi 'Çılgın Dersane Kampta' vizyonda olacak. Bol kahkaha, eğlence ve şamata dolu bu filmde 'Arka Sıradakiler'in yıldız oyuncusu Fırat Çöloğlu ve en son 'Buzda Dans' yarışmasındaki performansıyla göz dolduran Paşhan Yılmazel başrolde. Bu iki genç oyuncunun ortak özelliği sadece başarılı olmaları değil, onlar aynı zamanda kuzen! Cosmo Girl dergisinden Edip Ozan Üçok konuştu:

* 'Çılgın Dersane'nin ikincisi vizyona giriyor. İlkinden ne farkı var?
Paşhan Yılmazel: Birinci filmde bence konu daha kısırdı, zengin değildi. İkinci filmin belli bir konusu, süreci ve paylaşımı var. Arkadaşlık ve kız-erkek ilişkileri çok güzel işleniyor. İlk filmdeki oyuncu kadrosu da değişti. Biz de yoktuk ilkinde. Bayağı keyifli bir film oldu. ÖSS konusunu işlemiyoruz. Tamamen kafalarını boşaltmak için gelsin gençler. Eğlenceyi garanti ediyoruz.

GENÇLİK DİZİLERİNE ÖNCÜLÜK ETTİM

* Hangi çılgınlıklarla karşılaşacağız?
F.Ç.: Söylemeyeyim ama benim çok can alıcı sahnelerim var. Bol espri yüklü bir film. 'Amerikan Pie' gibi gençlik filmlerine benziyorsa da hep bizden espriler taşıyor. Hiç alıntı yok.

* Gençlik dizileri gibi filmler de revaçta artık. Bunu neye bağlıyorsunuz?
P.Y.: Hiç mütevazı olmama gerek yok. Ukalalık gibi algılanmasın ama 'Hayat Bilgisi' ile buna ben öncülük ettim. Eskiden bu tarz işler yapalım dediğimizde gülüyorlardı. Şimdi tuttuğunu gördüler.

* Kuzen olduğunuzu söylüyorlar, doğru mu?
F.Ç.: Evet, ilk kez de buradan açıklıyoruz. Paşhan benden 5 yaş büyük. Elinde büyüdüm. Kuzenden çok abi-kardeş ilişkisi vardır aramızda.

* Beraber büyüdüyseniz, çocukluğunuzu anlatır mısınız?
F.Ç.: Annem ve babam ayrı olduğu için liseye kadar olan dönemde, benim tek eğlence kaynağım Paşhan'ın eviydi. O zamanlar Play Station yoktu. Sega oynardık. Evde top oynardık. Cam kırdığımız olmuştur.

* Oyunculuk ne zaman girdi kanınıza?
P.Y.: Fırat lisedeyken, ben konservatuvara gidiyordum zaten. Tiyatro okurken bana yol gösterecek kimse yoktu. Onun önündeyse ben vardım ve hep yönlendirdim. F.Ç.: Paşhan beni cesaretlendirdi.

* İki kuzen 'Çılgın Dersane 2' de ilk kez bir arada. Teklif nasıl geldi
P.Y.: O da çok ilginç. Ben daha popüler olduğum için sanki onu tavsiye etmişim gibi gözükebilir ama alakası yok. Fırat kendi başarısıyla bu konumda. Zaten benden önce o anlaşmış. Okuma provası için tüm ekip bir araya geldiğimizde birbirimizden haberimiz oldu. F.Ç.: Onu görünce şoka girdim. Hayalimiz beraber bir sinema filminde oynamaktı. Bunu da çok erken başardık.

* Yurtdışına açılma düşünceniz var mı?
P.Y.: Ben açıldım bile. Japonlarla bir film çektim ama burada yayınlanmadı. Japon tanrılarından birini canlandırdım. İnşallah devamı gelecek. F.Ç.: Türk oyuncularının böyle bir gücü var. Bir Türk filmi neden Oscar almasın? P.Y.: Ben bir gün mutlaka Oscar alacağım. Öyle ahım şahım filmler almıyor ki zaten...
Haberin fotoğrafları