kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye'de yeterince paralı üniversite var!

İLİŞKİLİ HABERLER
Türkiye'de yeterince paralı üniversite var!
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, 'Üniversiteleri paralı yapalım' önerisine eğitim sendikalarını harekete geçirdi. Sendikalar 'Eşitsizliği artırır', 'Üniversiteler ticarethaneye dönüşür' diye tepki gösterdi.

Sevgi Bütün:
Parası olmayanlar okumasın deniyor yani... Bu ülkede kişi başına düşen gelir seviyesinin çok yüksek olduğu düşünülüyor herhalde. Türkiye'de çocuklar maddi sıkıntıdan ilkokulu bitiremezken, bir de üniversiteler mi paralı olsun!

Derya Karakuş:
İnsanlarımızın çocuklarını hangi şartlarda okutmaya çalıştıkları, öğrencilerin birçoğunun maddi olarak ne denli zorluk çektikleri gün gibi ortadayken bu işin sonu nereye gider? Böyle olursa, okul ve eğitim gibi alanlardan iyice koparız herhalde...

Esin Ece Karacan: Türkiye'de yeteri kadar paralı üniversite var. Fakir insanların eğitimine destek vermek için proje üretmek bazı insanların zoruna gidiyor sanırım. Zaten parayla okuyanlar kazanıyor bu ülkede, tahta sıralarda dirsek çürütüp aylık 150 YTL bursla okumaya çalışan çocuklar değil!

Özlem Dinç: Üniversiteleri paralı yapacağınıza, çocukların burslarına zam yapın da ailesine yük olmadan okumak isteyenlerin yüzü gülsün!