kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ Erdoğan saldırıda ölen öğrenciler Ferhat Mutlu, Eren Şahin ve Melek İpek’in ailelerini ziyaret etti. Başbakan ayrıca askeri hastaneye giderek yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Oğlum eğitim şehidi adını bir okula verin

Eren Şahin'in annesi Oya Eronat, oğlunun doktor olmayı çok istediğini belirterek, "Eğitim şehididir. Başbakan'dan adını bir okula vermesini istiyoruz" dedi..
DİYARBAKIR'DAKİ hain saldırıda yaşamını yitirenlerden Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Eren Şahin'in annesi, oğlunun eğitim şehidi olduğunu belirterek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, O'nun adını Diyarbakır'daki bir okula vermesini istedi. İstanbul'da mühendis olarak çalışan anne Oya Eronat, tarihçi kardeşi Doç. Kamuran Eronat ile birlikte taziyeleri kabul ettiği Diyarbakır'daki evinde, Başbakan Erdoğan'dan tek bir isteğinin olduğunu belirterek, "Eren okuyup doktor olmayı çok istiyordu. Ancak, hain saldırı O'nu amacına ulaşmaktan alıkoydu. Eren bizim için bir eğitim şehididir. Bu nedenle Sayın Başbakan'dan Diyarbakır'daki bir okula Eren Şahin'in isminin verilmesini istiyoruz. Bu isteğimiz yerine gelirse acımız biraz olsun hafifleyecek. Çünkü Eren ölmedi" dedi.

ANNEANNESİ BÜYÜTTÜ

Günlerdir gözünün yaşı dinmeyen anne Oya Eronat, oğlunun tabutuna sarılan Türk bayrağını boş kalan yatağının üzerine serdi. Yatağı ve odayı Eren'in fotoğrafları ile çok sevdiği Beşiktaş flamalarıyla süsleyen acılı anne, odayı hiç değiştirmeden muhafaza edeceğini söyledi. Şahin henüz 3 aylıkken, inşaat mühendisi annesi Oya Eronat ile babası ayrıldı. Eren'i anneannesi Emel Eronat yanına alarak büyüttü. Eren, 4 yıl önce girdiği sınavlar sonucunda iyi bir puanla Cumhuriyet Fen Lisesi'ni kazandı. Son sınıf öğrencisi olan Eren'in en büyük hedefi doktor olmaktı. Çok çalışan Eren, patlamanın meydana geldiği caddede bulunan Final Dershanesi'ne gidiyordu.
Haberin fotoğrafları