kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Diyarbakır’da "Seninle gurur duyuyoruz" sloganlarıyla karşılanan Başbakan Erdoğan’ın çevresinde adeta kuş uçurtulmadı.

Birbirimize kenetleniyoruz

Ergun AKSOY DİYARBAKIR
Diyarbakır'a giden Başbakan, "Bu eylemler azim ve kararlılığımızı artırıyor. Onun için daha ileri daha geliştirilmiş demokrasi diyoruz. Dayanışmayı birlikte yapacağız" dedi Saldırıda hedefin tüm Türkiye olduğunu ifade eden Erdoğan birlik vurgusu yaptı: Bizim kardeşlik bağlarımızı güçlendiriyor, daha çok kenetleniyoruz..
Başbakan Tayyip Erdoğan, 2'si çocuk beş kişinin yaşamını yitirdiği bombalı terör saldırısının ardından geldiği Diyarbakır'da, bölge halkına "Daha ileri, daha geliştirilmiş demokrasi" sözü verdi. Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın ardından dün geldiği Diyarbakır'da önemli mesajlar verdi. Erdoğan, beraberinde bakanlar ve bölge milletvekilleriyle çıkarma yaptığı Diyarbakır'da, ilk olarak Vali Hüseyin Avni Mutlu'dan brifing aldı. Daha sonra Diyarbakır'daki sivil toplum örgütü yöneticileriyle bir araya gelen Erdoğan, ardından basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına, "Yerinde incelemelerde bulunmak, Diyarbakırlı kardeşlerimize başsağlığı dilemek, bir dayanışma içinde olduğumuzu göstermek, onların dertlerini paylaşmak, hüzünlü anlarında birlikte olmak için bakan ve milletvekillerimizle buradayız" sözleriyle başlayan Erdoğan, terör saldırısı için "büyük bir vahşet" nitelemesinde bulundu. Erdoğan, "Diyarbakır'ın en işlek caddelerinden birinde sivil-asker, yaşlı çocuk demeden insan hayatına bir kez daha kastedilmiştir. Terör örgütünün hiçbir ayırım yapmayan, bu karakterini ortaya koymak istiyorum, bunun gereğini bir kez göstermiştir" dedi.

ÖLENLER KÜRT DEĞİL Mİ?

Erdoğan, daha sonra şu mesajları verdi:

* HEDEF TÜRKİYE: Hedef aslında sadece Diyarbakır değil, doğusu, batısı, kuzeyi güneyiyle bütün Türkiye'dir. Aramızdaki dayanışma, barış, sevgi ve kardeşliktir. Buna en güzel cevabı millet olarak dayanışmamızla, birlikteliğimizle beraber veriyoruz. Birbirimize daha çok kenetleniyoruz.

* ELEBAŞLARI ELE VERDİ: Bu hain saldırı terör örgütünün sadece çaresizliğini değil aynı zamanda amaçsızlığını da gözler önüne sermiştir. Masum insanların, gencecik çocuklarımızın hayatına kastederek hiçbir şey elde etmeleri mümkün değildir. Terör örgütünün elebaşları kendilerini ele vermişlerdir.

* ÖLEN KÜRT DEĞİL Mİ: Bölücü terör örgütü hiçbir zaman benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi olmamıştır. İşte bu saldırıda ölen kardeşlerim benim Kürt kökenli vatandaşlarım değil mi? Bu bölgenin insanları değil mi? Bu olay beş dakika daha geç olmuş olsaydı bu iş, bu sayı kimbilir nereye varacaktı. Bu çaresiz yavrular temennim odur ki onlar da şehit saflarında muamele görsün.

* KENDİLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR: Terör örgütünün elebaşları kendilerinkinden başka hiçbir hayata değer vermediklerini, sadece kendi şahsi, kirli emellerinin peşinde olduklarını ortaya koymuşlardır.

* DAHA FAZLA DEMOKRASİ: Bu hunhar eylemler bizim terörle mücadelede azim ve kararlılığımızı daha da arttırmaktadır. Bunun için daha ileri, daha da geliştirilmiş bir demokrasi diyoruz. Bu demokrasiyi hep beraber geliştireceğiz. Bu dayanışmamızı hep beraber geliştireceğiz. Ve bu demokrasi mücadelesi inanıyorum ki çok daha güç, kuvvet bulacaktır.