kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Melek İpek’in yeni öğretmen olan ablası Tuğba sakinleştiriciyle ayakta durabiliyor.

Ablası şoku atlatamıyor: Kendimi affetmeyeceğim

Melek İpek'i dershaneden "erken çık" diye arayan öğretmen ablası Tuğba, onun ölümünden kendini sorumlu tutuyor. "Keşke hiç aramasaydım" diyor..
DİYARBAKIR'DAKİ hain saldırıda yaşamını yitirenlerden, Melek İpek'in öğretmen ablası, kardeşini dersten çağırdığına bin pişman. Geçtiğimiz ay sınıf öğretmeni olarak göreve başlayan 24 yaşındaki Tuğba İpek, üniversiteye hazırlandığı için dershaneye giden 19 yaşındaki kardeşi Melek İpek'i ilk maaşıyla yemeğe götürmek ve istediği giyecekleri almak için söz vermişti. Genç öğretmen, olay günü kardeşini cep telefonundan arayıp, "Dershanenin önüne geliyorum. Sen de erken çık. Birlikte yemeğe gidelim. Sonra da alışveriş yaparız" dedi. Genç kız da 10 dakika erken çıktı. Ancak bu sırada, o korkunç patlama oldu. Gece boyunca kardeşini arayan Tuğba İpek, hastane hastane dolaşırken önüne çıkan herkese "Kardeşimi gördünüz mu? Melek'imi gördünüz mü ?" diye sordu. Nihayet, kardeşinin cansız bedenini Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morgunda bulabilen abla Tuğba İpek, girdiği şoktan günlerdir çıkamadı.

"ÖLDÜRMESİNLER"

Olay gününden bu yana sürekli psikiyatristlerin desteğini alan ve sakinleştirici ilaçlarla ayakta durabilen Tuğba İpek, kardeşinin ölümünden kendisinin sorumlu olduğuna inanıyor. Güçlükle konuşabilen Pınar İpek, gözyaşları içerisinde, "Keşke telefon açıp çağırmasaydım. O zaman dersten erken çıkmaz ve bunlar olmazdı. Kendimi hiç affetmeyeceğim" dedi. Düzenlenen saldırıda çocukların öldüğünü de belirten abla İpek, "Bir daha bu tür saldırıları yapmasınlar. Bu çocukların günahı yok. Bu çocukların hayalleri, umutları vardı. Yazık değil mi onlara. Melekleri öldürmesinler" diye konuştu.