kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SERVİSİN ŞOFÖRÜ ELİNİ ÖPTÜ Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Kuvvet Komutanları, asker ve sivil yaralıları ziyaret etti. Askeri servis aracını kullanan şoför Cahit Kara, Orgeneral Büyükanıt’ın uzattığı eli öperek başına koydu.

45 askeri kurtaran servis şoförüne teşekkür etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları, dün sabah Diyarbakır'daki terörist saldırıda yaralanan asker ve sivilleri ziyaret ederek, "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Yaralı askerlere "Herhangi bir ciddi sorununuz var mı?" diye soran Orgeneral Büyükanıt, daha sonra askerlere "Sizleri seviyoruz" dedi. Bu sırada bazı askerler "Vereceğiniz her türlü göreve hazırız komutanım" yanıtı verdiler. Olay anını da anlatan yaralı askerler, lojmanlara 200 metre kala, aracın sağ tarafında bir anda patlama olduğunu ve ardından da yangın çıktığını söylediler. Orgeneral Büyükanıt ve beraberindeki komutanlar daha sonra, patlama sırasında alev alan ve içerisinde 45 asker bulunan otobüsün kapılarını açarak, kahramanlık örneği sergileyen servis şoförü Cahit Kara'nın tedavi gördüğü odaya geçti. Büyükanıt, servis şoförü Kara'nın elini tutarak geçmiş olsun dileğinde bulundu ve teşekkür etti. Kara da onun elini öptü.

OTOBÜSÜN KAPISINI AÇTI

Ziyaretin ardından servis şoförü olay anını SABAH muhabiri Hüseyin Kaçar'a anlattı. Seyir halinde korkunç bir patlama olduğunu söyleyen Cahit Kara, "Ön cam patladı. Gözüme ve yüzüme cam parçaları girdi. Önce patlayan camdan kendimi dışarı attım. Askerler ise otobüsün içindeydi. Bu sırada otobüs alev alıp cayır cayır yanmaya başladı. Kapıların kapalı olduğunu görünce alevlere rağmen hemen koşup tüm gücümle kapıları açtım. İçerdeki askerler de dışarı çıktı. Biraz daha geç kalsam belki şimdi hiç biri hayatta olmayacaktı" diye konuştu. Hastanede, Diyarbakırspor Başkanı Adnan Öktüren ve yeni yönetim kurulu üyeleriyle de bir süre görüşen Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile komutanlar, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında saldırının olduğu yerde inceleme yaptı.