kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kandilli'den deprem uyarısı

Yeni Haber
Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Altay, depremlerin hiçbir zaman sürpriz olmadığını belirterek, ''Bu nedenle hem Türkiye, hem de civarı, özellikle Ege Denizi ve dolayısıyla Yunanistan için mutlaka hazırlıklı olmak gerekiyor'' dedi.

Prof. Dr. Altay, Yunanistan'da bu sabah meydana gelen ve büyüklüğü farklı kaynaklara göre 6,1 ile 6,5 arasında ölçülen depremle ilgili olarak yapılan açıklamada, depremin büyüklüğünün farklı ölçülmesinin normal olduğunu ifade ederek, ''Çok değişik parametreler var. Dolayısıyla ölçümler değişik netice verebilir. Çok değişik uluslararası istasyonlar var. Hepsinde farklı sonuçlar olabiliyor'' diye konuştu.

Ege Denizi'nin her zaman ufak depremler üreten bir bölge olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gülay Altay, ''Birbirlerini etkilemeleri normal. Tetiklemiş olmasını söylemek hemen mümkün değil. Yani birbiriyle ilişkisi olan faylar var mı, yok mu, onlara bakmak lazım'' dedi.

Altay, depremin, Kuzey Anadolu fay hattını hareketlendirebileceğini düşünmediğini belirterek, bunu kesin olarak söyleyebilmek için fay haritasına bakmak gerektiğini söyledi. Altay, şunları kaydetti:

''Her zaman söylendiği gibi, depremler hiçbir zaman sürpriz değildir. Büyüklüğü 6'nın üstünde olabilir. Bu nedenle hem Türkiye, hem de civarı, özellikle Ege Denizi ve dolayısıyla Yunanistan için mutlaka hazırlıklı olmak gerekiyor.''