kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Osmanlı'nın denizlerdeki hakimiyetini sağlayan kalyon ihtiyacını asırlarca karşılayan Bartın'ın kıyılarında ardı ardına ahşap yat ve gemi yapan tersaneler açılıyor..
Bartın'ın Kurucaşile ilçesi kıyıları ve balıkçı köyleri Osmanlı Donanması'nın kalyon ihtiyaçlarını karşılayan tersaneler diyarı olarak biliniyor. Osmanlı'ya yüzyıllarca hizmet eden bu diyarda tersanesi bulunanlardan biri de Armoni Tersanesi ve Armoni Yatçılığın Başkanı Haluk Uçar. Aslında bir hukuk adamı ama o çocukluğundan beri gönül verdiği tekne yapımı işinde. İstanbul Tuzla'da ilk tersane kuranlardan biri olan Uçar, Bartın ve ilçesi Kurucaşile'deki tersanelerinde yaptığı yatları da dünyaya pazarlıyor. Haluk Uçar, "Memleketini seven biri olarak, göçü önlemek için sektörü bu işin sahiplerinin ayağına götürdük" diye özetliyor buradaki yatırımlarını.

TERSANE MARKALAŞTI
Yaptığı dünyanın en hızlı giden yatıyla dikkatleri çeken Uçar'a göre, yat işi en hızlı gelişen ve markalaşan bir sektör. Ünlü işadamları bu işe girerken, Türkiye bu alanda dünyada 50'incilikten 3'üncülüğe geldi.
Haberin fotoğrafları