kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TMSF'nin, Hazine'ye 100 milyon dolarlık ödeme yaptığı belirtildi. Fon tarafından yapılan bu son ödeme ile toplam geri ödeme miktarı 7 milyar 805 milyon doları buldu. Yeniköy'ün ortağı Mürşid Unat, daha önce düzenlenen üç ihaleye neden katılmadıkları sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Şartlarımızı tekrar gözden geçirdik. Ve bu kez ihaleye girdik."

Toprak'ın arsasını komşusu kaptı 'Çırağan'ı yapacak

Eski Carlton Oteli arsasına en yüksek teklifi 70 milyon YTL ile Sait Halim Paşa Yalısı'nın işletmecisi Yeniköy Turizm verdi..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) dördüncü kez satışa çıkardığı Halis Toprak'ın eski Carlton Oteli arsası bu kez alıcı buldu. 60 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkan arsanın ihalesine Sinpaş Gayrimenkul ve Yeniköy Turizm İşletmeleri A.Ş katıldı. Eski Carlton Oteli arsası için yapılan dördüncü ihalede en yüksek teklifi 70 milyon YTL ile Yeniköy Turizm verdi. İhale sonucu Fon Kurulu onayına sunulacak. Eski Carlton Oteli arsası, Sarıyer, Yeniköy'de, Sait Halim Paşa Yalısı yanında yer alıyor. Toplam arsa alanı 6 bin 674 metrekare olan gayrimenkulün çevresinde Sait Halim Paşa Yalısı'nın yanı sıra Ayanikola Kilisesi ve bitişik nizam konutlar bulunuyor. Arsa, 3 ve 10 Nisan ile 22 Mayıs 2007 tarihlerinde olmak üzere, 3 kez açık artırmaya çıkarılmış, ancak alıcı bulamamıştı. CNBC-e'ye açıklama yapan Yeniköy Turizm'in Şirket Ortağı Mürşid Unat, araziye Çırağan benzeri bir otel yapmayı düşündüklerini söyledi. Arazinin yanındaki yalının da sahibi olan şirket, otelin inşaatını üç yılda tamamlayacak. Gerekli izinlerin 1986'da alındığına dikkat çeken Unat şunları söyledi: "Çırağan Oteli projesi gibi düşünüyoruz. Bir tarafta tarihi yapı, diğer yanda modern bir tesis olacak. Çeşitli mimari projeler üzerinde çalışılıyor. Burada çok ciddi bir yatırım yapılacak." Bir yıllık süre içinde gerekli izinlerin alınacağını belirten Unat, iki yıl da inşaatın süreceğini, üç yıl içinde tesisin tamamlanacağını kaydetti. Unat, İstanbul Boğaziçi'nde bazı projeler düşündüklerini de sözlerine ekledi.