kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OYAK Renault Genel Müdürü Alain Gabillet

"Bursa'da üretim sınıra dayandı fazlası için yeni fabrika gerek"

ÖZHAN TEZEL
17.12.2007
Kapasitesini 360 bin adede çıkaran Oyak Renault'nun Genel Müdürü Alain Gabilet, "Renault daha fazlasını isterse yeni fabrika şart olur, yerini de teşvikler belirler" dedi..
Oyak Renault Genel Müdürü Alain Gabillet, Megane Sedan, Symbol ve Clio modellerinin ardından Bursa'da Clio'nun station wagon versiyonu Grand Tour'un da üretimine başladıklarını belirterek, "Grand Tour'dan yılda 60 bin adet üreteceğiz ve yüzde 90'ını ihraç edeceğiz. Bu yatırımla fabrikanın kapasitesi 360 bin adede ulaştı. Fransa bizden daha fazlasını isterse, yeni bir fabrika lazım. Böyle bir durumda yeni fabrika, Bursa'da mı yoksa başka bir şehirde mi inşa edilir bunu bilmiyorum" dedi. Clio Grand Tour'un dünya lansmanında konuşan Gabillet, Bursa fabrikasına her yıl için yapılan yatırımı son 2 yılda 150 milyon Euro'ya çıkardıklarını belirtti. Clio Grand Tour için 80 milyon Euro'nun üzerinde yatırım yaptıklarını kaydeden Gabillet, bu yıl 270-280 bin adet araç üreteceklerini, bu rakamın önceki yıla göre yüzde 20 fazla olmasını beklediklerini söyledi. Gabilet, "Üçüncü bir vardiya getirdik, üretim tesislerini genişlettik. 360 bin adetlik bir kapasiteye ulaştık. Son yatırımlarıyla Bursa fabrikası doğal sınırına geldi. Renault bizden daha fazlasını isterse, yeni bir fabrika lazım. Böyle bir durumda yeni fabrika, Bursa'da mı teşviklerin daha iyi olduğu bir başka ilde mi kurulur buna o zaman karar verililir" dedi.

PARMAK KALDIRDIK
Dünyadaki Renault fabrikaları arasında yeni model yatırımlarını çekme konusunda bir rekabet yaşandığını ifade eden Gabillet, "Biz de Clio için zaten yapılmış mevcut yatırımlarımızı değerlendirdik. Clio Grand Tour'un üretimi için parmak kaldırıp avantajlarımızı sıraladık ve aldık" diye konuştu.