kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Metin Kilci

Halkbank, 2008'in 3'üncü çeyreğinde satışa çıkacak

ÖİB, bankaların özelleştirme stratejisini hükümete sundu. Halkbank'ın yüzde 75'inin 2008'in üçüncü çeyreğinde blok satış yoluyla ihale edilmesi planlanıyor..
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, hazırladığı kamu bankaları özelleştirme stratejisini Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'e sundu. Özelleştirme İdaresi, öncelikli olarak Halkbank'ın yüzde 75'i için blok satış önerdi. İhalenin 2008'in üçüncü çeyreğinde yapılması planlanıyor. CNBC-e ve NTV ortak yayınında soruları yanıtlayan ÖİB Başkanı Metin Kilci, kamu bankalarının özelleştirilmesine ilişkin resmi strateji kararının henüz çıkmadığını, Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) karar aldıktan sonra stratejinin uygulanmasına başlanacağını belirterek, "Şartların uygun olması halinde Halkbank'tan başlamak üzere özelleştirmeyi gerçekleştireceğiz" dedi. Vakıfbank'la ile ilgili sürecin kendileri dışında olduğuna, Ziraat Bankası'nın henüz özelleştirme programına alınmadığına işaret eden Kilci, Ziraat ve Vakıfbank için de ÖYK'ya başvuracaklarını söyledi.

TELEKOM'UN HALKA ARZI
Türk Telekom'un yüzde 15-20 oranındaki hissesinin halka arzına ilişkin olarak İhale Komisyonu'nun gerekli değerlendirmeyi yaparak kararı Ulaştırma Bakanlığı'na ilettiğini belirten ÖİB Başkanı Metin Kilci, halka arz işlemini yılın ilk yarısında gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.