kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Vekil maaşını biriktirdi, okul yaptırıyor!

Yeni Haber
Milletvekili maaşlarını, tek kuruşuna dokunmadan yıllarca biriktiren 22. Dönem Eskişehir Milletvekili Fahri Keskin, 22 adet banka defterini Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e sunarak, bir okul yaptırmak istediğini söyledi.

22. Dönem AK Parti Eskişehir Milletvekili Fahri Keskin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile doğum yeri Sivrihisar'a bir okul yaptırmak üzere protokol imzaladı. Keskin, bu sırada milletvekilliği yaptığı dönemde tek kuruşuna dokunmadan biriktirdiği maaşlarının yer aldığı 22 adet banka defterini Bakan Çelik'e sundu. Bu durumun bir ilk olduğunu söyleyen Çelik, Keskin'in davranışının örnek alınması gerektiğini vurguladı.

Kendisi de öğretmen okulu mezunu olan Fahri Keskin, 14 yıl Siirt, Afyon ve Eskişehir'de öğretmenlik yaptığını belirtti. "Öğretmen okullarına karşı büyük bir sevgim var. Bu okullar Türkiye'nin geri kalmış yörelerine eğitim ordusu yetiştiriyor" diyen Keskin, daha sonra görevinden kendi isteği ile ayrılarak ticarete atıldığını, geçen dönem de milletvekili olarak Meclis'te bulunduğunu aktardı. Keskin, "Vekillik yaptığım 5 yıl boyunca, kendi imkânlarım ile geçindim, ayakta durdum. Milletvekilliği maaşıma dokunmadım. Hep bu parayla bir hayır işi yapmak aklımdaydı" diye konuştu.

5 yıl boyunca 500 milyarın üstünde para biriktirdiğini söyleyen Keskin, "Milletvekilliği döneminde Sivrihisar'a bir öğretmen lisesi yapıldı. ilk öğrencilerini bu sene aldı. Ancak geçici bir binada hizmet veriyordu. Ben de bu okul için 18 derslikli kalıcı bir bina yaptırmak istedim" dedi. Keskin, biriktirdiği miktarın okul binasının yapımına yetmemesi durumunda ise bazı gayrimenkullerini satarak gereken parayı tamamlayacağını anlattı.

"Keşke elimizde daha fazla olsaydı, daha büyük okullar, üniversiteler yapsaydık" diyen Keskin, her şeyi devletten beklememek gerektiğini vurguladı. Keskin şöyle devam etti: "Kuruş kuruş kazanılmış, hak edilmiş bir paradır. Konulacak her takozda, her avuç harçta alın teri var. Helâlı hoş olsun. Bu çocuklarımıza da örnek olsun."