kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Londra'dan bir yerli transfer de Merkez Bankası'na

RAHİM AK
Morgan Stanley'den ayrılan ekonomist Serhan Çevik'in Merkez Bankası'na başkan yardımcısı olarak atanacağı ifade ediliyor..
Merrill Lynch'ten ayrılıp AKP'den seçime giren ve milletvekili seçildikten sonra Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı olan Mehmet Şimşek'ten sonra Londra finans piyasalarından ekonominin tepesine bir transfer daha yapılıyor. Kısa süre önce uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley'de Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan sorumlu direktör olarak çalışan Serhan Çevik, bankadan ayrıldı. Çevik'in bir süre sonra Merkez Bankası başkan yardımcılığı görevine getirileceği için Morgan Stanley'deki görevinden istifa ettiği ifade ediliyor.

ÇEVİK: KONUŞMAM DOĞRU OLMAZ
Kulislerde Çevik'in eski Merrill Lynch ekonomisti ve Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Londra'da çalıştıkları dönemde ilişkilerinin oldukça iyi olduğu ve Şimşek'in bu atamada önemli rol oynadığı konuşuluyor. Şimşek de milletvekili seçilmeden önce Merkez Bankası başkanlığı için önerilmişti. Ancak o dönem Cumhurbaşkanı olan Ahmet Necdet Sezer, Şimşek'in genç ve tecrübesiz olduğu gerekçesiyle bu atamayı reddetmişti. Konuyla ilgili kendisine ulaştığımız Çevik, Morgan Stanley'den ayrıldıktan sonra herhangi bir kurumda çalışmadığını çalışmadığını belirtti. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak atanacağı iddialarına karşılık ise "Benim bu konuda konuşmam doğru olmaz" şeklinde cevap verdi.

WASHINGTON KÖKENLİ
Çevik'in Morgan Stanley'de Türkiye hakkında yazdığı raporların olumlu olması ise Çevik'in AKP iktidarı ile sıkı ilişkileri olduğu şeklinde yorumlanıyor. Çevik, İstanbul Üniversitesi ve Amerikan Üniversitesi'nin ardından London School of Economics'i bitirdi. Morgan Stanley'e 1998 yılında katılan Çevik, daha önce Washington'daki Ulusal Politika Analiz Merkezi'nde analist olarak çalıştı.