kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

'Ankastre pazarı 5'e katlanır'
BSH Ev Aletleri Satış ve Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Ronald Grünberg, Avrupa beyaz eşya pazarının yüzde 50-55'lik kısmını oluşturan ankastre ürünlerin, Türkiye'deki payının yüzde 5.6 olduğunu belirtti. Grünberg, "Türkiye'de ankastre pazar payının önümüzdeki 3-4 yılda yaklaşık 5 kat artacağını ve yüzde 20-25'lere geleceğini öngörüyoruz" dedi. Grünberg, "Türkiye, gelişim açısından Avrupa'dan çok daha hızlı. Avrupa'da yüzde 50'nin yakalanması 15-20 sürerken Türkiye'de bu oranlar 10 yılda yakalanacağına inanıyoruz" dedi.

Koçoğlu yine İNTES başkanı oldu
TÜRKİYE İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) yönetim kurulu başkanlığına, yeniden Şükrü Koçoğlu seçildi. İNTES'ten yapılan açıklamaya göre, 1-2 Aralık'ta yapılan 23. olağan genel kurulun ardından, göreve gelen yönetim kendi arasında seçim yaptı. Buna göre Şükrü Koçoğlu İNTES Yönetim Kurulu Başkanı, Necati Ünsal ve İsmail Çelik ise başkanvekili oldu. İNTES yönetimine, Atilla Önen, Celal Koloğlu, Mehmet Güneş, Gürhan Özdemir, İlhan Adiloğlu ve Mehmet Demir getirildi.

Sifaş ve Polylen'de lokavt kararı

POLYLEN Sentetik İplik ile Sifaş Sentetik İplik, Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayicileri İşçileri Sendikası (TEKSİF) ile sürdürdükleri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ve resmi arabulucu aşamasında uzlaşma sağlanamadı. Bu gelişmeler üzerine TEKSİF'in grev kararı alıp işverene bildirmesinin ardından şirket yönetimi de lokavt kararı aldı. Borsaya gönderilen açıklamada lokavt kararının uygulama tarihinin daha sonra belirleneceği ve TEKSİF'e bildirileceği kaydedildi.