kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
2007'de sadece üretimdeki tasarruf 8 milyon Euro'ya ulaştı. Şirkette çalışanlardan yılda 3 bin 400 iyileştirme projesi ve 36 bin öneri geliyor.

Tofaş, Fiat'ın en iyisi seçildi

Koç-Fiat ortaklığıyla Bursa'da faaliyet gösteren Tofaş fabrikası dünya çapındaki üretim denetimleri sonucu en iyi Fiat fabrikası seçildi. Tofaş CEO'su Ali Pandır "Artık üretimde Şampiyonlar Ligi'ndeyiz" dedi..
Koç Holding-Fiat Auto ortaklığı ile faaliyet gösteren Tofaş, "WCMDünya Çapında Üretim" denetimleri sonucunda Fiat fabrikaları arasında en yüksek puanı almayı başardı. Tofaş fabrikası incelemeler sonucunda daha önce 42 olan puanını 53'e yükseltti. Bu puan ile bronz seviyeye çıkarak dünya çapında üretim tesisi seviyesine gelen Tofaş ayrıca Fiat Auto fabrikaları içinde bugüne kadar alınan en iyi sonuca ulaşmayı başardı. Denetimlerden böyle bir sonuç ile çıkmanın büyük onur olduğunu belirten Tofaş CEO'su Ali Pandır, Türk otomotiv sanayinin lider ve öncü kuruluşu olarak üretimde artık Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiklerini belirtti. Fabrikanın teknolojik gelişmelerle son 3 yılda adeta yeniden inşa edildiğini belirten Ali Pandır, "Linea, Mini- Cargo, 263 projeleriyle Tofaş son sürat uluslararası bir üretim merkezi oluyor. Gelişmiş Ar-Ge teknolojisiyle Tofaş iki yılda bir yeni bir model üretebilme performansına sahip hale geldi" dedi. Dünya çapında üretim faaliyetleri tüm Fiat üretim tesislerinde kalite, verimlilik ve teslimat alanlarında dünyada en rekabetçi üretim süreçlerine sahip olmak amacıyla 2 yıl önce başlatıldı. Üretim organizasyonuna bütün olarak bakan "WCM-Dünya Çapında Üretim" kalite, bakım, maliyet yönetimi ve lojistik sistemlerini süreklilik açısından ele alıyor. Tofaş 1984 yılından beri sürekli iyileştirme faaliyetlerini yapıyor ve bu iyileştirmeler sayesinde 72 milyon Euro tasarruf sağladı.